2016-04-19 09:00

All Star Team Säsongen 15-16, Del 1

 

Under säsongen har All Star Team för distriktets division 2-serier tagits ut.
I tre dagar presenterar vi nu de båda lagen (Dam och Herr) samt på tredje dagen Årets ledare.

Först ut är All Star Team Dam.

Juryn har kommit överens om följande spelare med motiveringar.

MÅLVAKT:
Linnea Wall, Lindome IBK:
Att välja årets målvakt i damer div 2 var väldigt enkelt efter den gångna säsongen. Tittar man på målskillnaden så ser man att Lindome bara har släppt in 48 mål på 20 matcher och det tyder på att man både har ett bra försvarsspel och en målvakt som täpper till.
Linneas målvaktstil sticker ut och hon har utvecklat den mycket sedan föregående säsong. Orsaken till det är flera bland annat har hon haft bra stöttning av sin rutinerade målvaktskollega och hon är väldigt träningsvillig. Hon är reaktionssnabb, rörlig och har ett bra utkast.
BACK:
Maryana Stifanos, Pixbo Wallenstam IBF:
Maryana är en väldigt duktig back. Hon har en bra blick för spelet och har full kontroll över bollen, även när hon sätts under en hård press. Hon hittar lagkamraterna med distinkta passningar som motståndarna inte kan nå. Utstrålar ett lugn i sitt spel som gör att många tvekar lite innan de sätter press på henne. En modern komplett back helt enkelt.
 
BACK:
Emma Wessberg, Lindås IBK:

Hårdheten och klippet i skottet tillhör det absoluta toppskiktet i serien. Det är få spelare som kliver in i banan och avlossar så kvicka/hårda skott i farten. När hon får tid att ladda så vill nog de flesta egentligen flytta på sig.  Hon kliver gärna högt upp i banan men är alltid snabbt tillbaka i försvaret om spelet vänder.
 
CENTER:
Karin Didriksson, Burås IK:
Karin är en av de mest rutinerade spelarna i damer div 2. Hon har varit i hetluften sedan 2005 och har bland annat några säsonger i Elitserien bakom sig. Nu finns hon i Burås och där har hon visat att takterna fortfarande finns kvar. Hon är väldigt farlig om man släpper blicken ifrån henne när hon är i slottet, tappar man markeringen rasslar det till i nätet direkt. Känslan i handlederna gör att hon är bra på att placerar bollarna i mål och riktigt bra på att hitta fram med smarta passningar.
 
FORWARD:
Sandra Hawerman, FBC Lerum
Sandra blev poängdrottning i år och det är enkelt att förstå när man ser henne på innebandyplanen. Hon är snabb, har bra kontroll på klubba och boll och ser till att utnyttja sin styrka för att ta sig förbi en motståndarback i en löpduell. Hennes teknik gör att hon kan göra tvära vändningar med kontroll och hon gillar även att kliva in i banan samtidigt som backen inte kan nå bollen. En av distriktets största talanger som kan gå hur långt som helst.
 
FORWARD:
Linnea Gustavsson, Kärra IBK

Som nykomling i Kärra ifjol så började hon utveckla sitt spel på ett positivt sätt med hjälp av tränarna och lagkamraterna. Hon fortsatte med det även i år och ju längre säsongen pågick desto bättre gick det för henne. Hennes främsta egenskaper är att hon är stark och stabil. Hon har en bra passningsteknik och hon hittar även de fria ytorna som målvakten lämnar, då och då. I Linnea har vi sett början på en riktig raketkarriär och frågan är var detta skall sluta?