2018-04-09 13:44

Lyckade dagar i Angered Arena

För två veckor sedan deltog 14 skolklasser i Skolslaget Angered/Bergsjön. Turneringen Skolslaget är en populär turnering bland årskurs 6 elever runt om i Göteborg. Tyvärr har vi under dem senaste åren sett att allt färre lag anmäler sig från nordöstra Göteborg. Därför var det väldigt roligt att se att så många skolklasser ville vara med under den nya turneringen i Angered. Turneringen spelades för årskurs 6 och 8. Följande skolor var med i turneringen:

Från Östra Göteborg:
Bergsjöskolan
Sandeklevsskolan
Backegårdsskolan
Solbackeskolan
Utmarksskolan

Från Angered:
Lövgärdesskolan
Bergsgårdsskolan
Römosseskolan
Vättleskolan

 Under turneringen så fick eleverna spela matcher som var 2 gånger 10 minuter (tjejer började och sedan spelade killarna). För årskurs 6 så lyckades Sandeklevsskolan och Lövgärdesskolan dela på vinsten. För årskurs 8 så lyckades Vättleskolan vinna. Elever och lärare har gett intrycket av att dem var nöjda med dagen.

Nu går projektet in en ny fas. Joel kommer att hålla i eftermiddagsträningar på Bergsgårdsskolan, Vättleskolan, Solbackeskolan, Backegårdsskolan och Utmarksskolan. Träningar är utspridda måndag till fredag i tidsspannet mellan 15:00 och 16:30.

Till hösten 2018 så vill Göteborgs innebandyförbund skapa en skolserie där varje skola kan anmäla sig. Göteborgs innebandyförbund vill gå i bräschen för att sänka trösklarna in i idrotten. Seriespelet kommer bidra med att vår sport växer och blir mer inkluderande för människor med utländsk bakgrund.

 Hör av er vid frågor eller tips:

joel@gibf.se

0768950051

/Joel Ottgård


Författare: ulf widell