Innebandy passar Angered & Bergsjön

Inlägg 2:

Media följer projeketet:

Följande media har skrivit om projeketet:

Svt nyheter väst:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/innebandyn-forsvann-fran-nordostra-goteborg-sa-ska-den-komma-tillbaka

Svenska innebandyförbundet: https://www.youtube.com/watch?v=Qtttzq-9AVc

Göteborg direkt:

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/foreningskris-i-goteborg-da-storsatsar-innebandyn/reprbf!6axSUXqPpLCErbHQReVxhw/

Göteborgsposten:

http://www.gp.se/sport/stor-innebandysatsning-i-angered-1.4990571

 

Inlägg 1:

Hej alla innebandyvänner!

För omkring 4 månader sedan så ringde Ulf Widell mig och frågade om jag ville arbeta med innebandysatsning i nordöstra Göteborg. Självklart tackade jag ja eftersom jag har ett intresse för sporten och idrott generellt.

Innebandyn är idag begränsad i Angered, Bergsjön och Kortedala. Det finns i princip inga ungdomslag att spela med i dessa områden. För att innebandyn ska få fotfäste i områdena så har planen varit att få till ett seriespel mellan skolorna. Eleverna ska kunna representera sin skola vid träningar och matcher i anslutning till skoldagen. Skolidrottshallar har många gånger en ledig tid innan föreningsidrotter kommer till hallen.

Vad behöver vi uppnå för att genomföra detta?

Först och främst så är det viktigt att göra ungdomarna medvetna om sporten och öka intresset för den. Därför har jag besökt 11 olika skolor för att skapa ett intresse på idrottslektioner. På lektionerna har jag presenterat för eleverna om våra tankar. Ett viktigt delmål i resan mot ett innebandyintresse är en innebandyturnering. Denna turnering kommer vara den 28:e och 29:e mars i Angered arena. I min kontakt med skolorna så lägger jag energi på att bygga upp en bra relation med elever och lärare.

Vid sidan av att besöka skolor så arbetar jag med att bedriva eftermiddagsträningar i skolorna. En annan viktig del i arbetet är att arbeta med att hitta lämpliga ledare för grupperna och dessutom arbeta med finansiering.

Hör gärna av er till mig om ni har några tankar eller idéer.

Med vänliga hälsningar Joel Ottgård

 


Författare: ulf widell