Förebildscertifiering

Var med i vår satsning om förebildscertifiering som vi arrangerar tillsammans med Sisu Idrottsutbildarna.
Vi utbildar handledare som genomför informationsträffar med föräldragrupper i er förening där träffen bygger på gruppdiskussioner om värdegrund.
Forskning visar att många barn känner stress och press kring  match och träning och genom enkla tips kan vi få bättre klimatkring de ungas idrottande.

Föräldraträffarna är på 45 minuter och redovisas med en studiecirkelblankett till SISU

Kort om innehållet:
Idrottens värdegrund
Hur pratar vi vuxna efter träning och match?
Hur agerar vi på läktarn när någon går över gränsen?
Kroppspråk och gester

Föreningen erhåller en Roll up eller en väggskylt med budskap om värdegrundsarbetet i föreningen

 

Idrottens himmel och helvete

Starten för gemensam värdegrund

Tillsammans med SISU Idrottsutbildarna Väst bjöd vi in till en träff med distriktets föreningsledare för att diskutera värdegrundsfrågor och byta erfarenheter från våra olika föreningar.

Vi utgick ifrån den programsatsning som Utbildningsradion och SVT sänder under namnet ”Idrottens himmel och helvete”. Programmen, som sänds på onsdagar i SVT 1 22.00, ska skapa diskussion kring bl.a toppning, selektering, utanförskap, träning och vilka drivkrafter som styr idrottandet hos barn och ungdomar.

Förutom ledare/föreningsrepresentanter från Ale IBF, IBF Backadalen, Bergums IF, Eken IBK, FBC Lerum, Kärra IBK, Lindome IBK, Pixbo IBF och IBK, Sportlife Kungälv IBK, Skår IBK, Utbynäs SK och Öckerö IBK hade vi även med oss Henrik Orrbeck från BRIS, Anna Eliasson från Friends, Johan Gadd Distriktsidrottschef Västsvenska Idrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna och Frank Andersson Ordförande Västsvenska Idrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna.

För oss på Göteborgs Innebandyförbund var syftet med denna kväll dels att starta ett forum för att tillsammans diskutera värdegrundsfrågor och kopplingen till vår nya utvecklingsmodell, SIU dels att skapa relationer mellan våra föreningsledare. Programmen väcker många frågor om hur vi bedriver vår idrottsverksamhet i våra föreningar. Det finns en riktlinje från staten och Riksidrottsförbundet att all idrott ska bedrivas ur ett barnrättsperspektiv, samtidigt som vi har SIUn att förhålla oss till. Vi tror att vi tillsammans med er föreningsledare, både organisationsledare och aktivitetsledare, lättare kan rita denna karta för framtidens innebandy i vårt distrikt om vi hjälps åt. Ni har unika erfarenheter från era uppdrag som ledare som är värdefulla för att detta ska bli något bra.

Kvällen bjöd på många bra diskussioner och infallsvinklar och att det finns mycket engagemang för värdegrundsfrågor ute i vårt distrikt är det absolut ingen tvekan om. Det stärker relationerna mellan ledare och föreningar och ger oss på förbundet inspiration att fortsätta med dessa träffar med olika teman längre fram i vår.