Kurs i föreningens regi - "köpa loss utbildningar"

Alla föreningar kan  genomföra  de flesta kurser i egen förenings regi med godkänd instruktör.
Antalet deltagare är begränsat till max 25 st. Svenska Innebandyförbundet rekommenderar att man är minst 12  deltagare på en grundutbildning och minst 6 deltagare på en färgutbildning


Föreningen ansvarar för:
•Inbjudan till kursen samt anmälningar, namnen mejlas till jaana@gibf.se senast 4 arbetsdagar innan aktuell kurs.
•Lokal/material, i lokalen behövs whiteboard, papper och pennor. Tillgång till hall på de flesta utbildningarna, 4x45 minuter.
•Fika/mat
 

Gibf ansvarar för:
•Behörig kursinstruktör
•Kursmaterial
•Ledarlicenser

Vad kostar det?
Kursavgiften är 100 kr lägre per deltagare än om den arrangeras av Gibf. Exempel, Grundutbildning kostar 1200 kr/deltagare när det är en central kurs som förbundet arrangerar. Kurs i föreningens regi 1100 kr/deltagare. Vi debiterar minst för 12 deltagare när föreningen arrangerar.

Genom Idrottslyftet kan du söka bidrag för kurs i egen regi via idrottenonline.
Från och med 1 maj 2016 kommer nya utbildningssubventioner att gälla, kurs i föreningens regi subventioneras med  35% eller 70% av fakturerad utbildningskostnad. För Grundutbildning,Människan, Atleten och Målvakten subventioneras det med 70 %. För Innebandyspelaren, Spelsystemet och Föreningsdomarutbildning subventioneras det med 35% (detta måste sökas inom 60 dagar efter genomförd utbildning,ansökningar som inkommer senare än 60 dagar efter genomförd utbildning kommer inte att subventioneras)

 

Är ni intresserade av att ha en kurs i egen förenings regi eller har frågor kan ni kontakta Jaana Gander 0768-950054 eller jaana@gibf.se