2017-04-06 09:34

Imorgon börjar det - Här är allt du behöver veta!

Äntligen är det dags för årets höjdpunkt för ungdoms- och juniorinnebandyn i Sverige - Innebandyfesten!
SM-slutspelet går i år av stapeln i nybyggda IFU Arena i Uppsala med 5 planer avsedda för innebandy under samma tak, och med en totalkapacitet på nästan 5000 åskådare. Här hittar du all information du behöver inför helgen.

Biljetter
Här köper du dina biljetter till Innebandyfesten 2017:
http://ifuarena.ebiljett.nu/SeasonList

Det finns flera biljettkategorier:

3-dagarspass - Vuxen (18- år) 120kr, Ungdom (12-17 år) 60kr, Barn (0-11 år) 0kr
Fredagsbiljett - Vuxen (18- år) 60kr, Ungdom (12-17 år) 30kr, Barn (0-11 år) 0kr
Lördagsbiljett - Vuxen (18- år) 60kr, Ungdom (12-17 år) 30kr, Barn (0-11 år) 0kr
Söndagsbiljett - Vuxen (18- år) 60kr, Ungdom (12-17 år) 30kr, Barn (0-11 år) 0kr

Det går givetvis bra att köpa dina biljetter på plats men tänk på att det kan uppstå köer samt att du inte heller kan ta del av fri kollektivtrafik vid biljettköp på plats. 

Parkering
Det finns c:a 700 platser vid IFU Arena. Dessa är kostnadsfria under fredag 7/4. Lördag 8/4 och söndag 9/4 kommer en parkeringsavgift på 30:- per dag tas ut. Detta för att parkeringssituationen ska kunna hanteras så det inte blir överfullt. Personal kommer finnas på plats för att välkomna er besökare.

Betalning sker kontant eller via Swish till nr 123 213 46 25. Notera att om ni lämnar er parkering och det blir fullt, så garanteras ni inte plats vid återbesök samma dag.
Lagbussar parkerar väster om IFU Arena närmast Råbyvägen på avsedd plats.


Fri kollektivtrafik
Förköper du din biljett reser du gratis med hela Upplands lokaltrafiks utbud (bussar/tåg/pendel) under de dagar biljetten är giltig (här kan det alltså löna sig att köpa 3-dagarspass om man anländer fredag tex).
Närmaste hållplats är Lagerlöfsgatan där linje 3 trafikerar hållplatsen. Visa upp din biljett på tåget/bussen och spar den tills din resa är avslutad.
Glöm inte att biljetten är giltig från Arlanda i söder till Gävle i norr med UL:s linjenät. Du kan alltså ta SL-pendeln från Stockholm med ditt SL kort och i kombination med förköpt biljett, åka gratis från länsgränsen och hela vägen till IFU Arena. Från Gävle tar du Upptåget till Uppsala Centralstation och därefter buss till IFU Arena.

Kontantfri arena
IFU Arena hanterar inga kontanter. Det går bra att betala med kort eller Swish i både kiosker och kassa.
Man kan även införskaffa ett arenakort på plats som fungerar som ett refillkort man fyller på.

Öppettider IFU Arena
Innebandyfestens entréer har följande öppettider:
Fre 7/4 13.30-21.30
Lör 8/4 07.45-22.30
Sön 9/4 07.15-18.30
Notera att arenan har öppet längre än detta, men entréerna till hallarna har särskilda tider anpassat till spelschemat.

Matservering
IFU Arena har en fantastisk restaurang där ni kan äta direkt i arenan och slipper stressa mellan matcherna. En perfekt lösning för besökarna som vi verkligen kan rekommendera. Ni hittar restaurangen i anslutning till service centret vid huvudentrén. Ni hittar menyn här: http://www.ifuarena.se/arenakoket

Café Sirius
Sveriges bästa SSL-café? Ja vi tror det. Spelare i motståndarlag och publik har hyllat Ingela Mårtenssons bakverk och de lokala besökarna har sedan länge ett besök i det omtalade cafét högt upp på listan vid match. Givetvis finns Ingela med personal på plats på finalerna på söndag 9/4 i IFU Arena A. Så passa på att njuta av allt det goda samtidigt som du ser fyra SM-guld delas ut.

Finaldagen söndag 9/4
SM-finalerna under Innebandyfesten 2017 spelas i IFU Arenas huvudarena, hall A. Det kommer att slås på stort med pyroteknik, maffigt intro och massa annat. P16 finalen inleder ett över 9 timmar långt finalmaraton som avslutas vid 18.30 tiden. Då ska vi ha korat svenska mästare i P16, DJ18, HJ18 och DJ17. Kan du inte besöka IFU Arena hela helgen så ska du definitivt se till att inte missa detta!


Översikt över IFU Arenas fem planer.


Författare: Ted Wikström