Dag 2 bjöd på högdramatik!

Under lördagen så fortsatte Innebandyfesten 2018 med avslutande gruppspel och därefter semifinaler i samtliga klasser och placeringsmatcher för JAS-lagen.

Flera dramatiska avgöranden skedde under morgonen. Inte minst i HJ18 pool D där Nykvarn fick övriga resultat med sig och kunde knipa en semifinalbiljett om man vann med tre måls marginal mot Mora. Nykvarn i underläge 5-7 med dryga 7 minuter kvar, vänder till 9-7 och sätter det, i dåläget, avgörande 10-7 med 24 sekunder kvar. Men Mora kom tillbaka och 19:59, med 1 sekund kvar reducerar man till 10-8 och skickar istället Jönköping vidare till semifinal.

Vi fick även se RIG Umeå och Nacka dominera på tjejsidan. Båda lagen vann sina semifinaler med fem måls marginal i DJ18 klassen och lyckades även hålla koncentrationen uppe och knipa två finalbiljetter även i DJ17. Nacka stötte dock på väldigt tufft motstånd i form av IKSU, men segrade tillslut med 5-4.

I P16 klassen var det välspelat och tufft. Två riktiga publikmatcher fick två liknande matchbilder där segrarna Hovslätt och Ledberg hade det sista lilla som krävdes för att slå sina motståndare. 

I HJ18 semifinalerna fick vi konstatera att vi får en ny Svensk Mästare i och med att trefaldiga mästarna Jönköping besegrades av RIG Umeå, som får möta Pixbo i final. Ett Pixbo som imponerat genom hela SM-slutspelet med sin lagmaskin. Rävarna från Mölnlycke slog Linköping i sin semifinal.

Här är söndagens finaler och bronsmatcher:
P16 final 09:30 Toni Reklam Arena A, Ledberg IBF - Hovslätts IK
P16 brons 08:00 Didner & Gerge Arena D, Stenhagens KK - Bele Barkarby IF IBF
DJ18 final 11:30 Toni Reklam Arena A, RIG Umeå IBF - Nacka Wallenstam IBK
DJ18 brons 09:30 Didner & Gerge Arena D, Lindome IBK - IBK Lockerud Mariestad
HJ18 final 14:00 Toni Reklam Arena A, RIG Umeå IBF - Pixbo Wallenstam IBF
HJ18 brons 12:00 Didner & Gerge Arena D, Jönköpings IK Ungdom - Linköping IBK Ungdom
DJ17 final 16:30 Toni Reklam Arena A, RIG Umeå IBF - Nacka Wallenstam IBK
DJ17 brons 14:30 Didner & Gerge Arena D, Åstorp/Kvidinge IBS - IKSU/IKSU Ungdom

Här köper du dina biljetter till finaldagen:
Klicka här för att komma till biljettsidan

folkfest
Det var flertalet fullsatta matcher under Innebandyfestens andra dag.
Foto: Eva Ohlström