2016-09-16 05:44

Tre nykomlingar - som måste vinna över varandra


Kalmarsunds Ellen Willsund, Warbergs Malin Pettersson och Tyresös Lisa Carlsson är redo för SSL. Foto: Per Wiklund

När Huddinge tackade nej till sin plats i Svenska Superligan till den här säsongen fick Warberg IC en gratischans – och tog den. Det innebär att det är tre nykomlingar i SSL i år, och alla slåss för att hänga kvar.
– Vi har inga superstjärnor, men vi tror på laget, säger Warbergs Malin Pettersson. 

Warberg, Tyresö Trollbäcken och Kalmarsund. Det är de tre nya lagen i damernas SSL till säsongen. Just de tre lagen tippades av tränarna att hamna på de tre sista platserna i SSL också – vilket innebär att ett av lagen kommer att hänga kvar till säsongen efter.

– Vi vill ta den här chansen som vi har fått och kliva upp i finrummet och se hur det är. Det är en dröm som man alltid har haft att spela i högstaligan. Vi har jobbat på bra under försäsongen. Jag tror att vi är redo för det här. Vi måste fokusera på vårt spel och hitta rätt i våra positioner. Vi får se hur långt det räcker, men vi ska kämpa i varje match vi har. Det spelar ingen roll vilket motstånd det är, säger Kalmarsunds Ellen Willsund.

– Självklart är det mot dem (de andra nykomlingarna) vi kommer att fightas med om att stanna kvar. De matcherna blir otroligt viktiga för att plocka så många poäng som möjligt. Men även i de andra matcherna där vi kan skrälla med några poäng Vi är ett starkt lag med bra sammanhållning. Vi har tre starka femmor som kompletterar varandra bra. Vi har inga superstjärnor, men vi tror på laget, säger Warbergs Malin Pettersson.

– Det kommer bli otroligt viktigt mot dem. De kan man se som ”enklare” poäng än mot topplagen. Det är matcher där vi måste försöka ta poäng, säger Tyresös Lisa Carlsson och fortsätter:

– Bara vi sätter det vi har övat på och ser till att jobba hårt hela tiden så löser vi det.

Damernas SSL drar i gång 17-18 september. Se hela spelschemat här.


Författare: Anton Rosenblad