2016-09-22 06:45

Sweden Floorball Youth Camp i nya superarenan


Foto: Per Wiklund

Uppsala är en av fem värdar till årets Sweden Floorball Youth Camp. Och i år blir det en extra krydda med den nya superarenan IFU Arena.
– Det blir helt andra förutsättningar, säger projektledaren Kristofer Widlundh. 

Svensk Innebandys stora utvecklingsläger Sweden Floorball Youth Camp kommer allt närmare. Lägret genomförs 3-6 november, och en av fem spelorter är Uppsala.

I fjol spelade man i Allianshallen, vilket deltagarna tyckte om. Men i år vill Uppsala imponera ännu mer – och flyttar hela lägret till nybyggda IFU Arena.

– Det blir häftigt. De är en ännu större samlingsplats för alla innebandyspelare. Det blir helt andra förutsättningar mot vad vi har haft tidigare – vilket gör att vi förhoppningsvis kan öka intresset för själva sporten, säger projektledaren Kristofer Widlundh.

Förutom Uppsala står Varberg, Göteborg, Falun och Umeå som värdar för lägret. I år är det pojkar och flickor födda 2001-2002 som kan anmäla sig. Sista anmälningsdatum är 30 september.

Det är förbundskaptenerna som har tagit fram träningsupplägget, och ledarna på plats har genomgått utbildningar för att skapa så bra dagar som möjligt. Deltagarna sover i sovsalar och träffar därigenom nya bekantskaper och vänner.

Och Widlundh lovar att lägret kommer att bli ännu bättre i år – gällande allt.

– Ja, dels för att vi redan har gjort premiäråret. Av det lär man sig alltid nya saker och hittar nya utvecklingspunkter. Sweden Floorball Youth Camp som helhet är ett nytänkt koncept när det kommer till utvecklingsläger, något jag tycker Svensk Innebandy ska vara stolt över då vi tänker i enlighet med SIU-modellen och har utbildade ledare som jobbar efter en viss standardisering. På det sättet kommer vi ett steg närmare att kvalitetssäkra en verksamhet.

Tidigare har både Amanda Johansson Delgado och Alexander Galante Carlström hyllat lägret.

Läs mer om Sweden Floorball Youth Camp här.


Författare: Anton Rosenblad