2016-09-12 14:08

Svensk Innebandy nylanserar SSLplay.se


Foto: Per Wiklund

På nya SSLplay.se kommer du under säsongen ha möjlighet att se totalt 400 matcher från världens bästa innebandyliga. Så här fungerar det.

Vad är SSLplay.se?
SSLplay.se är en webbplattform där webbTV-sändningarna för Svenska Superligan samlas. Svenska Innebandyförbundet och produktionsbolaget Sportsground gör en gemensam satsning på SSLplay.se genom ett treårsavtal med start från september 2016. Satsningen innebär att alla herrmatcher (förutom ca 20 matcher som sänds på TV4-gruppens plattformar) i SSL ska produceras med enhetlig redaktionell och grafisk paketering. Även på damsidan sänds matcherna på SSLplay.se (förutom ca 20 matcher som sänds på TV4-gruppens kanaler) men här är det klubbarna själva som producerar matcherna.

Vad är nytt för den här säsongen?
På herrsidan kommer produktionsbolaget Sportsground göra alla matcher på SSLplay.se vilket innebär att både det redaktionella innehållet och grafiken blir enhetlig. Matcherna går att köpa styckvis som tidigare, men nu lanseras också ett månadsabonnemang för 199 kronor per månad.

Ingår både herr- och dammatcher i månadsabonnemanget?
Nej. Då inte samtliga matcher produceras i SSL dam erbjuder SSLplay.se i dagsläget endast månadsabonnemang för SSL herr. För SSL dam köps matcherna styckvis.

Vad kostar matcherna på SSLplay.se?
Som tidigare beskrivet så kommer alla herrmatcher att produceras av Sportsground och innehålla enhetliga och likvärdiga produktioner. Därför har det satts ett gemensamt pris, 89 kronor per match. Månadsabonnemanget kostar 199 kronor per månad. När det gäller damerna så kommer lagens matcher produceras av hemmalaget (eller deras lokala produktionsbolag) vilket gör att sändningarna kommer se olika ut – därför är det upp till varje enskild klubb att sätta sitt konsumentpris.

Hur ser produktionerna på SSLplay.se ut?
Alla herrmatcher produceras med 1-kamera, kommentator, repriser och enhetlig redaktionell och grafisk paketering. Under resans gång kommer produktionerna utvecklas med redaktionellt och grafiskt innehåll. Damernas produktioner görs av lokala produktionsbolag och ser olika ut.


Så här kommer grafiken att se ut på nya SSLplay.se.

Hur kan du sponsra din klubb genom att teckna abonnemang?
När du köper ett månadsabonnemang (SSL herr) på SSLplay.se så kryssar du i en klubb som ditt hjärta klappar lite extra för. Den klubb du väljer att sponsra får kickback på varje månadssumma som dras från ditt konto.

Vilka matcher sänds på SSLplay.se?
Gå in på SSLplay.se och tryck på kalender så uppdateras listan löpande med kommande matcher för både dam och herr.

Hur ser du matcherna som sänds i TV4-gruppens kanaler?
Det gör du genom att här läsa vilka matcher som sänds och i vilken kanal. Listan uppdateras allt eftersom. På SSLplay.se kommer du att kunna se dessa matcher i efterhand.

Har månadsabonnemangen uppsägningstid eller bindningstid?
SSLplay.se har varken uppsägningstid eller bindningstid. Du betalar 30 dagar i förskott åt gången och om du säger upp abonnemanget har du kvar den tid du betalat för, sedan stängs abonnemanget av. Du har ditt månadsabonnemang så länge du vill.

Går det att se matcherna på SSLplay.se från utlandet?
Ja, du kan se matcherna från länder utanför Sverige.

Kan du se matcherna i efterhand?
Ja, matcherna kommer att ligga i arkiv efter att de spelats och om du har ett månadsabonnemang ingår den tjänsten. Du som inte har månadsabonnemang kan köpa arkivmatcherna styckvis.

Övrigt:
För övriga frågor och feedback på sändningen: kontakta vår kundservice via sslsupport@sportsground.se. Vi svarar på dina frågor inom 24 timmar.

FAQ om nya SSLplay.se

Utforska nya SSLplay.se här.


Författare: Anton Rosenblad