2016-09-19 06:15

Spännande upplägg väntar på Sweden Floorball Youth Camp


Foto: Per Wiklund

Umeå är en av fem spelorter för Sweden Floorball Youth Camp. Och där räknar projektledarna med riktigt hög kvalitet dagarna igenom.
– Vi kommer att bedriva bra träningar med bra folk, säger Mathias Bergsdorf. 

Svensk Innebandys stora utvecklingsläger Sweden Floorball Youth Camp kommer allt närmare. Lägret genomförs 3-6 november, och en av fem spelorter är Umeå. Där garanteras hög kvalitet varje dag.

– Ja, det måste vi utgå från att det ska bli. Men det är ett läger som riktar sig mot samtliga. Jag hoppas att alla känner att de vill komma hit. Det var i princip samma upplägg i fjol. Då fick vi ihop det bra. Det blev en homogen samling spelare. Vi kommer att bedriva bra träningar med bra folk, säger projektledaren Mathias Bergsdorf.

Förutom Umeå står Falun, Göteborg, Uppsala och Varberg som värdar för lägret.

I år är det pojkar och flickor födda 2001-2002 som kan anmäla sig. Sista anmälningsdatum är 30 september.

Det är förbundskaptenerna som har tagit fram träningsupplägget, och ledarna på plats har genomgått utbildningar för att skapa så bra dagar som möjligt. Deltagarna sover i sovsalar och träffar därigenom nya bekantskaper och vänner.

I år är det också ett lite nytt upplägg med träning och match varje dag.

– Det är bra vi får praktisera de tankar och idéer vi har som vi kan följa upp hela tiden. Ju snabbare vi kommer in i spelet desto snabbare kan de släppa ner axlarna och känna sig trygga. Förra året var det två dagar utan spelmoment. Nu är tanken att vi ska spela varje dag, säger Bergsdorf och fortsätter:

– Jag ser positivt på det. Det blir bättre balans i de fyra dagarna på det här sättet.

Tidigare har både Amanda Johansson Delgado och Alexander Galante Carlström hyllat lägret.

Läs mer om Sweden Floorball Youth Camp här.


Författare: Anton Rosenblad