Så sänds dammatcherna på SSLplay.se - Innebandy.se
2016-09-13 19:01

Så sänds dammatcherna på SSLplay.se

Svenska Innebandyförbundet och produktionsbolaget Sportsground gör inför den här säsongen en gemensam satsning på SSLplay.se. Alla herrmatcher i SSL (förutom cirka 20 matcher som sänds på TV4-gruppens plattformar) produceras med enhetlig redaktionell och grafisk paketering. 

På damsidan är det sedan tidigare klart att det blir ungefär lika många matcher (20) i TV4-gruppens kanaler. När det gäller SSLplay.se producerar däremot de klubbar som har möjlighet sina egna matcher själva.

– Vår ambition är att damernas SSL-matcher i framtiden ska kunna produceras och paketeras på ett liknande sätt som vi nu gör med herrarna. Vi behöver vara realistiska och ärliga och konstatera att förutsättningarna inte finns för det i dag, men vi vill och ska fortsätta stötta föreningarna i deras utvecklingsarbete. I fjol såg vi att publiksnittet för SSL ökade och det är en viktig bit att fortsätta att arbeta med. SSLplay.se kan vara ett bra komplement. Vi har världens bästa innebandyliga och den vill vi naturligtvis att fler människor ska få upp ögonen för, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk, som ser optimistiskt på framtiden:

– Förhoppningsvis får vi se fler och bättre sändningar från damernas SSL under den här säsongen. Vi har redan förbättrat tekniken som stabiliserar sändningarna och vi anstränger oss för att få fler föreningar att komma igång eller göra fler sändningar. Inget utvecklas av sig självt. Det krävs hårt arbete av varje förening och av oss på förbundet. Det arbetet vill vi göra tillsammans.

Läs mer om nya SSLplay.se här.


Författare: Anton Rosenblad