2016-09-14 05:51

SSL-premiär: Umeålagen längtar efter derbyn


Ketil Kronbergs Dalen ställs mot Jakob Arvidssons Team Thorengruppen i Umeåderbyt i höst. Foto: Per Wiklund

Senast säsongen 2011/12 var det Umeåderby på herrsidan i SSL. Men nu är det tillbaka, i och med Team Thorengruppens avancemang.
– Det ska bli fantastiskt kul, säger Jakob Arvidsson. 

Dalen har varit det enda SSL-laget på herrsidan i Umeå sedan Umeå City åkte ur säsongen 2011/12. Men nu, när Team Thorengruppen har tagit klivet upp från allsvenskan, är det alltså dags för derby igen. Något Dalens härförare Ketil Kronberg ser fram emot.

– Det är alltid kul med derbyn. Det är alltid lite extra runt derbymatcherna med lokaltidningen och publiken. Det är lite mer ovissa matcher. Det sämre laget i tabellen kan vinna. Det blir fantastiskt kul med tre matcher mot dem, säger han.

Och just ”fantastiskt kul” verkar vara en fras som passar derbytider.

– Det ska bli fantastiskt kul, säger Team Thorengruppens Jakob Arvidsson också och fortsätter:

– Det kommer förhoppningsvis bli en fullsatt arena med bra drag på läktarna och två lag som vill vinna på banan. Mycket fart och mycket kamp.

Vad vill ni visa upp för innebandysverige den här säsongen?
– Jag hoppas att vi kan bli en frisk fläkt och visa att vi har här att göra. Vi har med oss ett jättefint hemmafacit där vi vann elva av elva matcher i fjol. Jag tror och hoppas att många inte kommer se fram emot att åka upp till Umeå och möta oss. Det är kanske inte den roligaste matchen för Falun och Storvreta, men för oss är det livets match att köra mot dem som underdogs. Vi har ingenting att förlora, kan bara njuta av situationen.

Team Thorengruppen och Dalen möts i det första av tre derbyn 26 oktober i Umeå Energi Arena.


Författare: Anton Rosenblad