Nytt koncept ska locka flera motionärer - Innebandy.se
2016-09-24 15:27

Nytt koncept ska locka flera motionärer


Foto: Per Wiklund

Gästriklands IBF följer upp sin sommarsuccé med en motionsserie i höst. Och där hoppas man på ännu en succé.
– Vi vill nå ut till så många som möjligt, säger Jakob Westerlund. 

I somras startade Gästrikland en sommarserie i distriktet. Dam-, herr- och mixlag var välkomna att delta, och det som följde kan bara räknas som succé. Tio lag, fördelade på juniorer och seniorer, spelade sju sammandrag med flera matcher varje kväll, på tre olika platser under sommaren.

– Det var väldigt roligt. Intresset var jättestort. Vi tryckte på våra ledord, som skulle vara glädje och harmoni. Det skulle vara roligt att delta. Vid första tillfället var det totalt över 100 åskådare, förutom de som spelade. Det var en fantastiskt bra stämning runt matcherna, säger Jakob Westerlund på Gästriklands IBF.

Nu fortsätter motionssatsningen. Flera lag har redan anmält intresse till att delta i en motionsserie i höst, och förberedelserna är i full gång.

– Tanken är att köra samma koncept som vi gjorde i somras. Lite minskad plan och fyra mot fyra. Det handlar om att få med lagen som inte känner att de mäktar med att vara 16-17 spelare för att få ihop ett lag. Det är lättare om man kan vara några färre spelare. Och man blir mer delaktig på planen på det här sättet. Det är mer motionsfrämjande.

Förhoppningen är att ha minst fyra sammandrag under hösten och vintern. Och både en dam- och en herrserie.

– Vi vill lägga extra krut på damserien, där vi inte fick ihop så många lag i sommarserien. Det är viktigt att damerna inte blir åsidosatta, säger Westerlund.

För spelarna som deltar blir det enkelt också. De kan antingen skapa kompis- eller företagslag. Eller så kan spelare från befintliga föreningar vara med.

– Vi har känt att vi har tappat spelarna som vill ha den här tävlingsformen. Nu erbjuder vi en spelform som jag tror minskar den belastning som många tycker det är att vara med i en förening. Vi står som administrerande förening. Vi står för sekretariatet, bollar, västar och domare. Det är i princip inte förknippat med någon administration alls för lagen. Vi vill nå ut till så många som möjligt.


Författare: Anton Rosenblad