IKSU enorm favorit till SM-guldet - Innebandy.se
2016-09-16 06:08

IKSU enorm favorit till SM-guldet


IKSU vann senast SM-guld 2012. Foto: Per Wiklund

Om Falun är favorit att vinna SM-guld på herrsidan så är IKSU:s damer ännu större favorit på damsidan. Hela 12 av 14 tränare tror att de vinner SM-guld i Globen 22 april.

I morgon och på söndag spelas den första omgången på damsidan i Svenska Superligan. Flera lag har sett starka ut på försäsongen, men det är ett lag som står ut när tränarna har fått rösta om vilket lag de tror tar SM-guldet i vår. Umeålaget IKSU är solklara favoriter.

– Det är jätteroligt att de tror på oss. Om vi kan vinna SM-guld vill vi göra det. Vi behåller fokus varje dag. Det krävs att vi mentalt tror på oss själva och blir så bra som vi kan vara. Det är vi som kan stoppa oss själva, säger tränaren Andreas Harnesk.

IKSU vann senast SM-guld säsongen 2011/12. Och det är fyra år sedan laget var i SM-final. Men starka värvningar gör nu att laget blir svårslaget – om man får tro motståndarlagens tränare, alltså.

Men Harnesk höjer ett varningens finger för de andra topplagen, och menar att många kan utmana.

– Ja, det finns många. Pixbo Wallenstam och KAIS Mora är alltid bra. Täby ser vassa ut i år. Uppsala kommer bli bättre i år igen. Endre och Rönnby Västerås vet man aldrig med. Och Karlstad är också bra, säger han.

Se alla matcher i damernas SSL här.


Författare: Anton Rosenblad