Heta SSL-matcher väntar i nya superarenan - Innebandy.se
2016-09-05 05:37

Heta SSL-matcher väntar i nya superarenan


Storvreta möter Sirius i tre derbyn. Och FBC Uppsalas Frida Bäfve ser fram emot fighterna i den nya superarenan. Foto: Per Wiklund

En arena med 2880 sittplatser. Det är vad Storvreta, FBC Uppsala och Sirius nu kliver in i till säsongen i Svenska Superligan.
– Det kommer bli grymt, säger Sirius Dan Johansson. 

Nybyggda IFU Arena i Uppsala är innebandysveriges nya Mecka. Fyra ”mindre” hallar tar 500 åskådare per hall. Och A-hallen tar in hela 2880 åskådare. Det är där de tre Uppsalalagen i SSL nu har flyttat in.

– Det är ett jättelyft, både för oss som lag och hela Uppsala. Det är en enormt fin arena, säger FBC Uppsalas Frida Bäfve.

Sirius och Storvreta brukar mötas två gånger per säsong. Men nu, med de nya derbygrupperna, möts de ytterligare en gång. En till chans till innebandyfest, alltså.

– Det ska bli fantastiskt. Det är en unik hall som bara är ämnad för innebandy. Det kommer bli grymt. Derbyna kommer bli jämna som vanligt. Vi brukar vinna femtio-femtio, så i år kommer något lag vinna två matcher, säger Sirius Dan Johansson.

Både Sirius och FBC Uppsala spelar hemma i den första omgången i SSL. FBC Uppsala möter Kalmarsund 18 september, och Sirius tar emot Falun 14 september.


Författare: Anton Rosenblad