Falun favorittippat till SM-guldet - Innebandy.se
2016-09-13 06:55

Falun favorittippat till SM-guldet


Falun är favoriter att vinna SM-guld i år. Foto: Per Wiklund

I morgon startar Svenska Superligan på herrsidan. Inför säsongen har samtliga tränare i SSL-lagen fått tippa vilket lag de tror vinner SM-guld. Och det finns en klar guldkandidat: IBF Falun.
– Vi vill att folk ska respektera oss, säger Faluns tränare Thomas Brottman. 

Under onsdagen och torsdagen spelas den första omgången i herrarnas SSL. Flera heta möten är att vänta direkt, bland annat tar Sirius emot Falun i den nya superanläggningen IFU Arena i Uppsala. Och just gästerna Falun är favorittippade till SM-guldet på herrsidan – i år igen. 8 av 14 tränarröster gick till Falun.

– Det är lite svenskt av vissa tränare att göra så. Har man varit med i gamet rätt länge så förstår man att går man till slutspel så kan alla åtta lag vinna SM-guld. Det är synd att de andra tränarna inte tror på sitt eget lag. Men det är hedrande, det är här vi vill vara. Vi vill att folk ska respektera oss, säger Faluns tränare Thomas Brottman.

Säsongen för herrlagen är lång, dels i och med VM men även på grund av det nya spelupplägget med flera matcher i grundserien. Något som kommer att påverka hur Falun spelar.

– Det krävs att vi har ett tålamod med oss själva. Vi ska våga laborera under säsongen och vara ödmjuka för försvarsspelet. Det är där man hittar titlarna. Sedan gäller det också att ha flyt med en stor och bred trupp som håller. Nu är det VM-år också och som det ser ut nu har vi många aktuella för det. Det gäller att ge dem utrymme att vila, och låta dem förstå att de inte bänkas.

Vilka andra lag tycker du är SM-guldkandidater?
– Linköping blir heta igen. Nu har de hittat sin formel för att gå långt i slutspel. Någon vacker dag kommer de att stå längst upp. Det handlar om att bygga på sig rutin. Dalen kan bli farliga också. Och Storvreta kommer självklart vara där och kriga. Men de har en akilleshäl om spelare börjar gå sönder.

Se alla matcher i Svenska Superligan här.


Författare: Anton Rosenblad