2016-09-11 05:59

Eiremo vill överraska finskorna igen


Josefina Eiremo vill överraska igen. Foto: Per Wiklund

Ett nytt spelsystem och många nya spelare. Det är ett nytt svenskt damlandslag som i dag spelar sin andra match i Finnkampen.

När Sveriges damer mötte Finland i fredags överraskade man med en oerhört hög press. Flera gånger snodde spelarna bollen av finskorna och skapade chanser. På det stora hela lyckades det bra, tycker kapten Josefina Eiremo.

– Ja, jag tyckte att det fungerade bra. Stundtals riktigt bra. Det var väldigt roligt att spela. Jag tycker att vi ska vara nöjda, vi hade ändå bara tränat på det nya spelet en träning, säger hon.

Men när lagen möts i dag i den andra matchen, i finska Vanda klockan 12.00 svensk tid, vet finskorna mer om Sveriges spel – om nu svenskorna kommer att spela på samma sätt, vill säga.

– Om vi spelar så kommer vi att gå igenom saker som vi kan utveckla och göra ännu bättre. De (Finland) kommer att analysera det här och vara mer beredda. Men även om de är beredda på det kan det vara svårt att lösa, vilket vi så klart hoppas.

I Euro Floorball Tour i april fick flera nya spelare chansen i landslaget. De är också med på den här samlingen. Rutinerade spelare som Anna Jakobsson, Sanna Scheer och Sara Helin har ersatts.

– De nya har kommit in jättebra. Jag har sagt det tidigare också, när rutinerade har slutat och nya har kommit in, det rullar bara på väldigt bra. De har gjort det riktigt, riktigt bra, säger kaptenen.

Dagens match startar klockan 12.00 och sänds live på www.fanseat.com.


Författare: Anton Rosenblad