2016-09-09 06:48

Damlandslaget testar nytt i Finnkampen


Sverige är regerande världsmästare efter segern mot Finland på straffar i finalen i Tammerfors. Foto: Per Wiklund

De regerande världsmästarinnorna Sverige känner de jagande nationerna i ryggen. Därför ska nu förbundskapten Andreas Lundmark testa nya saker i Finnkampen.
– Jag förväntar mig att samtliga spelare vågar testa det vi vill testa, säger han. 

Sveriges damlandslag kliver in i Finnkampen under fredagskvällen. Då ställs man återigen mot Finland, som så många gånger förr. Och nu, drygt ett år till VM, vill förbundskapten Andreas Lundmark testa nya saker.

– Vi har sagt att vi ska dra ett streck över det som har varit – för alla. Nu börjar resan mot ett nytt VM, och alla börjar på noll. Det gäller även för Anna Wijk. Jag förväntar mig att samtliga spelare vågar testar det vi vill testa, säger Lundmark och fortsätter:

– Vi kommer testa ganska mycket gällande försvarsspelet. Jag hoppas att de nya nästan går i bräschen för de som har varit med, som har det i ryggmärgen hur vi har spelat. De ska släppa det.

Konkret handlar det om att vara tydligare i pressen och hur Sverige ska agera i sina egna zoner. Dessutom gäller ännu intensivare och aggressivt försvarsspel.

Varför behövs det här?
– Vi ser att de andra nationerna försöker hitta motmedel mot vårt försvarsspel, då måste vi förändra oss och ligga steget före. Vi testar inte allt här och nu, men vi testar lite så att vi har olika sätt att spela. Vi var lite otydliga i försvarsspelet i VM, så nu vill vi ta tag i det på riktigt.

Damerna spelar mot Finland i kväll kl 19.10 i Umeå Energi Arena. Biljetter till matchen finns här.

Matchen sänds live på TV4 Sport och C More.


Författare: Anton Rosenblad