Champions Cup: Pixbo visar god form - Innebandy.se
2016-09-29 05:45

Champions Cup: Pixbo visar god form


Martin Östholms Pixbo Wallenstam jagar segern i Champions Cup. Foto: Per Wiklund

I morgon startar Champions Cup i Borås. Och fjolårets tabelletta i Svenska Superligan på herrsidan, Pixbo Wallenstam, ställs mot schweiziska mästarna Grashopper Club Zürich.
– De krigar, springer och försöker slita ner oss, säger Martin Östholm generellt om internationella motstånd.

Mästarturneringen Champions Cup stundar. Under fredagen drar den prestigefyllda turneringen i gång i Boråshallen med fyra svenska representanter. Ett av två herrlag är Pixbo Wallenstam, som fick sin plats via seriesegern i Svenska Superligan i fjol.

Nu ställs de, klockan 19.10 på fredag kväll, mot schweiziska mästarna Grashopper Club Zürich.

– De vann guld i Schweiz i våras, så uppenbarligen har de ett bra lag. De har ett bra lag även om de har tappat Kim Nilsson. Nu har de fått in Emil Julkunen från oss. Nog kan de spela bra innebandy och bli farliga, säger Pixbo Wallenstams Martin Östholm och tillägger:

– När vi möter internationellt motstånd är det alltid samma sak. De krigar, springer och försöker slita ner oss. Det kommer att bli tuffa matcher och intensivt.

Pixbo Wallenstam har inlett SSL med tre vinster på fyra matcher. Och den goda formen bådar gott inför helgen, även om det finns mer att ge, menar Östholm.

– Det känns ganska bra. Vi är helt klart nöjda med inledningen och poängskörden. Sedan tycker både jag och flera i laget att vi har lite kvar för att jobba med för att vara helt nöjda inför helgen.

– Vi har sett säsongsstarten som en inkörningsfas inför Champions Cup. Det är något vi går in för att vinna.

Alla svenska matcher sänds live på TV4 Sport och www.cmore.se.

Köp biljetter och läs mer om Champions Cup här.


Författare: Anton Rosenblad