2016-09-14 20:13

Andersson föreläser för kvinnonätverket


Landslagsspelaren Sofie Andersson håller en föresläsning i helgen. Foto: Per Wiklund

I helgen träffas nätverket #IBkvinnorleder för andra gången. Och nu ligger fokus på kommunikation och ledarskap.

Svensk Innebandy startade i våras ett nätverk bestående av kvinnor inom innebandyrörelsen. Den kommande helgen träffas man för andra gången i Stockholm. Och då blir det två fullspäckade dagar med föreläsningar och diskussioner.

– Syftet med den andra nätverksträffen är att deltagarna ska få med sig kunskap och verktyg för att kunna utveckla sitt ledarskap och kommunikation på hemmaplan, säger Hanna Sandberg som är utvecklingskonsulent på Svensk Innebandy.

Deltagarna är på olika sätt aktiva på förbundsserienivå inom föreningar och distrikt. De är tränare, ledare och förtroendevalda från hela Sverige i blandade åldrar. Just nu är 15 kvinnor med.

I helgen kommer Åsa Karlsson, assisterande förbundskapten i damlandslaget, och föreläser om sina erfarenheter kring att bedriva ledarskap i en ledande position. Även landslagsspelaren Sofie Andersson ska berätta om sin examensuppsats kring ”Kan motivationsfaktorer bidra till eller reducera avhopp bland ledare/tränare?”. Dessutom ska den tidigare ordföranden på Röda Korsets Ungdomsförbund, Charlotte Signahl, föreläsa om härskartekniker.

– Vi kommer att blanda föreläsningarna med grupparbete och samtal kring det som föreläsarna tagit upp och hur de kan sätta de som sagts i sin vardag och i sitt ledaruppdrag, säger Hanna Sandberg.

Nästa träff, som är den sista med nätverket innan nya deltagare ska söka in, kommer att genomföras 19-20 november i Stockholm.

Följ nätverket i sociala medier under hashtagen #IBkvinnorleder.


Författare: Anton Rosenblad