AIK:s spännande nybygge - utan flera kuggar - Innebandy.se
2016-09-13 05:40

AIK:s spännande nybygge - utan flera kuggar


Patrik Hagberg och Kevin Björkström möts på olika sidor av planen i år. Foto: Per Wiklund

AIK bygger ett nytt lag i år. Mång tongivande spelare har lämnat laget, däribland Kevin Björkström som numera spelar i Karlstad.
– Jag kände mig lite klar med AIK, säger han. 

Rickie Hyvärinen, Karl-Johan Iraeus, Patrik Åman och Kevin Björkström. Det är fyra kuggar som har lämnat AIK. Just Björkström valde Karlstad i stället – av flera anledningar.

– Jag har gjort tre år, och jag kände mig lite klar med AIK. Jag ville testa på något nytt igen och då kom Karlstad bra till hands. Jag ville flytta till en lite mindre stad, säger Björkström och fortsätter:

– Jag tycker att Karlstad har något som AIK saknar och det är helheten. Det har varit jättekul att spela i laget, men runt omkring AIK har det varit ganska stormigt och jag kände att det var dags för mig att få lite stabilitet i livet, speciellt på innebandyplanen. Då föll valet lätt på Karlstad.

En kugge som dock är kvar i AIK är poängsprutan Patrik Hagberg. Han har till den här säsongen fått inte mindre än tolv nya lagkamrater. Och han menar att laget har något spännande på gång.

– Nu är det lite mer nysatsning med 08-tänk. Det är bara Joakim Olsson från Uppsala, resten är Stockholmsgrabbar. De är lite yngre, många med U19-meriter. Det är ett helt nytt AIK, och lite svårt att sia om tabellplaceringar. Det är tidigt att säga var AIK står nu, men det finns en enorm potential i laget, säger Hagberg.

Herrarnas SSL drar i gång 14-15 september. Se hela spelschemat här.


Författare: Anton Rosenblad