2017-10-02 09:24

Nyheter i spelarförsäkringen från 1 oktober

Folksam är Svenska Innebandyförbundets samarbetspartner kring spelar-/ledarförsäkringar och har i samarbete med SIBF förändrat försäkringen till det bättre genom en ny tjänst som heter Råd och Vård för idrottsskador. Detta gäller från och med 1 oktober 2017.

Innebandy.se har pratat med Lena Lindqvist, Kundansvarig Idrott Folksam.

Varför gör ni den här förändringen i olycksfallsförsäkringen?
- Folksam är idrottens försäkringsbolag och därför är det viktigt för oss att erbjuda tjänster som hjälper idrottare på rätt sätt. Tillsammans med Svenska Innebandyförbundet vill vi erbjuda mer. Nu när Råd och Vård för idrottsskador finns kan du som spelare få rätt råd och vård när skadan inträffat. Du behöver inte ha en skada för att ringa till Råd och Vård för idrottsskador – du kan ringa och få skadeförebyggande råd.

Vilka är de stora skillnaderna?
- Sedan 2015 har du som innebandyspelare, tränare eller förälder haft tillgång till rådgivning av legitimerade sjukgymnaster. 1 oktober inför vi även vård. Det betyder att du kan få träffa en idrottsspecialiserad sjukgymnast eller läkare för att få hjälp.   

En förbättring som genomförts är att försäkringen nu omfattar överbelastningsskador och inte bara olycksfall. Vad innebär det?

- Det innebär att försäkringen blir ännu mer idrottsinriktad och det går att få råd tidigt när man börjar känna av en skada. Du som idrottare får bättre hjälp av försäkringen. 

Påverkas priset för försäkringen för mig som spelare/ledare?
- Nej, priset påverkas inte.

Förutom innebandy, vilka andra idrotter har tjänsten Råd och Vård för idrottsskador?
- Fotboll och basket – fler förbund kommer erbjudas att vara med under 2018 och 2019.

Hur funkar Råd och Vård för idrottsskador?
- Råd och Vård för idrottsskador är en kostnadsfri rådgivningstjänst och din medlemsförmån. Ett nätverk av erfarna idrotts-sjukgymnaster och läkare runt om i landet står beredda att hjälpa våra spelare. Och det är helt kostnadsfritt. Så här går man till väga:

  1. Spelare/ledare/förälder ringer "Råd och vård för idrottsskador" - 020 44 11 11
  2. En sjukgymnast svarar i telefonen och ger råd för den aktuella situationen.
  3. Om sjukgymnasten bedömer att spelaren behöver få träffa en vårdgivare kan denne boka en tid till spelaren direkt i telefonen.
  4. Spelaren besöker sjukgymnast eller läkare. Det är också möjligt att få ett återbesök hos sin sjukgymnast eller en röntgen hos sin läkare. (Det finns dock en begränsning på max två sjukgymnastbesök, ett läkarbesök, en röntgen.)

Läs mer om försäkringen. 

Banners att ladda ner till föreningens hemsida hittar ni här under "Övrigt".

En affisch för föreningar finns att ladda ner här.

 


Författare: Anton Rosenblad