2015-09-11 07:19

Viktig attitydförändring för damlandslaget


I dag ställs Sveriges damer mot Finland i Vantaa. Foto: Per Wiklund

Förbundskapten Andreas Lundmarks tal om ett ”grisigare” landslag verkar ha burit frukt. Nu är ett tuffare Sverige redo för Finnkampen.

I dag spelas säsongens första landskamp, när Sveriges damer ställs mot Finland i Finnkampen. Damerna har tränat i två dagar i Malmö och redan i onsdags berättade Andreas Lundmark för sina spelare att han ville ha till en attitydförändring. Spelarna måste bli tuffare på planen – vilket de snabbt anammade.

– De har svarat bra på det vi pratade om. Och ändå behåller de farten i spelet framåt, det är viktigt.

Så det är en attitydförändring som har skett?
– Ja, och det kommer att bli ännu bättre när det står ett motstånd på andra sidan. Nu har det bara varit lagkamrater än så länge. Men det är ändå bättre än vad det brukar vara på träningarna. Det brukar vara lite väl snällt. Nu var det lite tuffare, och det kommer bli ännu tuffare mot Finland, säger Lundmark.

Under de två träningspassen i Baltiska hallen, dit Finnkampen kommer på söndag, har Sverige spelat ihop sina tänkta femmor inför dagens match. Dock står det klart att Amanda Larsson inte åker med till Finland.

– Henne kommer vi att lämna hemma. Hon är lite halvkrasslig och det kommer bli sämre om hon sitter på ett flygplan. Vi kommer att lämna en till spelare hemma med Amanda, någon som ska sitta på läktaren i alla fall.

Matchen mot Finland, i Energia Areena i Vantaa, startar klockan 14.30 och sänds på nätet här.


Författare: Anton Rosenblad