Vaara räknar med stenhård fight mot Finland - Innebandy.se
2015-09-11 11:32

Vaara räknar med stenhård fight mot Finland


Sverige räknar med en hård match mot Finland i dag - som vanligt. Foto: Per Wiklund

Senast lagen möttes, i Euro Floorball Tour, vann Finland på straffar. I dag söker Sveriges herrar revansch i Finnkampen.
– Alla är fit for fight, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara.

Det är säsongens första tävlingsmatch. Säsongens första landskamp. Och världens två bästa landslag ställs mot varandra.

Sveriges herrar spelar i kväll mot Finland i Energia Areena i Vantaa, och då räknar Jan-Erik Vaara med en stenhård match. Framför allt eftersom finnarna har varit aktiva i sommar.

– Vi vet att de har haft två läger under sommaren, de har förberett sig väl. De kommer med en trupp på 26 spelare. De har möjligheter att köra på riktigt ordentligt båda matcherna i helgen. Jag tror att de ligger i bra fas med sitt spel inför turneringen. Sedan vet jag också att de har kunnat gnugga på lite inför den här matchen, säger han.

Sveriges herrar å andra sidan har inte haft något läger under sommaren. De träffades för första gången i går i Uppsala. Men trots den korta förberedelsen tror Vaara att hans spelare kommer att prestera.

– Alla är fit for fight. Vi räknar med att alla kommer att spela.

Har du satt ihop formationerna?
– Det är ofta så att när man tittar på slutresultatet så ser man svaret. Har vi lyckats få ihop det bra så vinner vi, har vi inte det på den träning som vi hade kan det bli en förlust. Och prestationen kan vara så pass olika från en sådan här träning med en resdag, till i morgon (läs i dag) när det är match. Det kan bli en skillnad. Spelet kan lite knackigare, men det kan också bli riktigt bra.

Matchstart är 17.30 och matchen sänds live på nätet här.


Författare: Anton Rosenblad