Tungt favoritskap på Falun inför premiären - Innebandy.se
2015-09-14 07:36

Tungt favoritskap på Falun inför premiären


Falun är tippat att vinna SM-guld - av 9 av 14 tränare i SSL. Foto: Per Wiklund

Hela 9 av 14 tränare i Svenska Superligan i innebandy tippar IBF Falun som SM-guldmedaljörer på herrsidan. Och tränaren Thomas Brottman är självsäker.
– Jag tippar oss som favoriter, det borde alla andra göra också, säger han.

De senaste tre säsongerna har IBF Falun vunnit SM-guld. Senast i ett fullsatt Globen i april. Men laget och spelarna är inte nöjda med det. Om Falun vinner i år blir laget det första genom tiderna att vinna fyra raka SM-guld.

Men det är inte bara spelarna själva som tror på sitt lag. Av 14 tränare i Svenska Superligan är det 9 som har tippat Falun till SM-guldet.

– Det är väl rätt självklart efter det vi har presterat hittills. Vi har inte tappat många spelare till i år och fyllt på med dem vi vill fylla på med. Jag tippar oss som favoriter, det borde alla andra göra också, säger tränaren Thomas Brottman.

Faluns dominans har dock gjort dem till det främsta bytet för motståndarna. Alla vill slå favoriten, vilket Brottman är medveten om. Men han tror inte att det ska behöva innebära nervositet hos hans spelare.

– Jag vet ju att killarna är rätt vana vid situationen. Men vi har kämpat flera år för det här. Vi vill vara favoriter. Elitidrott handlar om att vara nummer ett. Då får vi leverera efter det.

Fem andra klubbar har fått en röst när det gäller SM-guldet. Storvreta, Pixbo, Helsingborg, Dalen och Granlo. Och Brottman tror också att kampen om SM-guldet blir hård i år. Flera lag kan stå på andra sidan planen i en final, menar han.

– Storvreta känns heta just nu, de har fått ihop en bra trupp. Pixbo är Pixbo, de kommer alltid att vara med i toppen. Dalen är en bubblare. Det är Ketil Kronbergs sista ryck, sådana spelare kan bli farliga. Och Helsingborg kan givetvis få till det – om de får till det. De har haft en tradition av att skrika mycket i början och sedan inte leverera. De spelare som säger att de är bland de bästa i världen ska också visa det. Då kommer de absolut vara uppe i toppen.

Hur viktigt är det att få en bra start i serien för er?
– Vi har pratat om att de tre första omgångarna ingår i försäsongen. Sedan åker vi ner till Tjeckien för Champions Cup (2-4 oktober). Där ska vi vara som bäst. Vi kommer att gå all in, men det kan vara lite förberedande matcher. I Champions Cup måste vi upp i hundra procent direkt. 


Författare: Anton Rosenblad