2015-09-26 20:15

Slutspurt för Sweden Floorball Youth Camp-anmälningen

 


Jan Lindberg på Svensk Innebandy jobbar hårt med Sweden Floorball Youth Camp. Foto: Anton Rosenblad

Med bara några dagar kvar till anmälningen stänger berättar nu Sweden Floorball Youth Camps projektledare Jan Lindberg om lägret – och tiden fram till starten.
– Många tycker att det här är en jättebra grej, säger han. 

30 september, på onsdag alltså, är sista anmälningsdatum till Svensk Innebandys stora läger Sweden Floorball Youth Camp. Jan Lindberg, utvecklingskonsulent på förbundskansliet i Solna, är projektledare för den stora satsningen. Och i samband med att anmälningarna har rasat in har han också fått mejl från personer som har haft åsikter om det kommande lägret.

– Många tycker att det här är en jättebra grej. De gillar upplägget med att man får anmäla sig själv och att enskilda spelare inte blir uttagna. De som vill vara med får vara med, helt enkelt, säger han.

Sent kom beskedet att Sweden Floorball Youth Camp också öppnar upp för pojkar födda 2001, på alla orter utom Umeå. Nu räknar Lindberg med ett sista tryck inför anmälningsstoppet på onsdag. Och sedan börjar en ny fas i hans arbete fram till 29 oktober då allt startar.

– Det kommer att bli fullt upp för mig. Jag ska ha möte med alla lokala projektledare på Arlanda, då får vi sammanfatta allt som har hänt hittills och även så klart titta framåt. Några dagar senare ska jag fördela träningsgrupperna till alla läger. Det kommer kanske ta två dagar att göra. Sedan ska kläderna tryckas och skickas ut. Och självklart är det många utskick som ska ut till spelarna.

Vad kan ungdomarna som deltar på de fem lägren förvänta sig?
– Det kommer att vara annorlunda övningar. Det är ju ändå flera förbundskaptener och SSL-tränare som har varit med och tagit fram de här övningarna. Det blir roliga övningar på en ganska hög nivå. Sedan blir det självklart kul att träffa nya kompisar och bli instruerad av duktiga instruktörer, säger Lindberg.

Ett övergripande schema på hur helgen på respektive läger kommer att se ut finns redan nu. Men Lindberg poängterar att det sedan blir lokala lösningar.

– Ja, det kommer att bli annorlunda på varje ort, beroende på antal deltagare. Det blir lokala lösningar och förhoppningsvis kommer spelarna få tillfälle att se någon SSL-match på några av orterna också.

Läs mer om Sweden Floorball Youth Camp och gör din anmälan här.


Författare: Anton Rosenblad