2015-09-13 10:32

Så ska de svenska damerna få sin revansch


Anna Jakobsson jagar målet mot finskorna i dag. Foto: Finska Innebandyförbundet

I fredags åkte Sveriges damer på sin största förlust genom alla tider. Mot ärkerivalen Finland, i Finnkampen – i Finland. Men nu är det hemmaplan, och tid för revansch. 

Klockan 14.45 i dag avslutar de svenska landslagsdamerna Finnkampen. Många biljetter har sålts till Baltiska hallen i Malmö och en av de som vill prestera på hemmaplan är målvakten Emelie Frisk.

Det grisiga Sverige har skapats – men nu måste spelarna delvis hitta tillbaka till sitt gamla spel. menar hon.

– Vi har pratat om att vi faktiskt gjorde grisjobbet bättre, även om sifforna blev som de blev. Men där tappade vi samtidigt lite av finliret som vi vanligtvis gör väldigt bra. Vi måste hitta innebandyglädjen i anfallsspelet och göra de fina tekniska detaljerna som vi alltid gör, säger Frisk.

De tre spelare som inte var med i Finland på grund av skador och sjukdomar tränade under lördagen. Anna Wijk, Moa Tschöp och Amanda Larsson är alltså aktuella för spel. Och Emelie Frisk vet hur Sverige ska få en chans till revansch mot finskorna.

– Vi måste ta oss in i de obekväma ytorna. ”Lunken” (Andreas Lundmark) har visat var vi hittar ytorna i Finlands försvarsspel och han har också visat att vi har gjort det bekvämt för dem. Vi har ställt oss där de vill att vi ska stå, det ska vi ändra på nu.

Matchen sänds live på TV12 och TV4 Play Premium.

Biljetter finns på ticnet.se.


Författare: Anton Rosenblad