2015-09-16 06:42

SM-guldet tippas gå till Rönnby Västerås


Sanna Scheer och hennes Rönnby Västerås är favorittippat till SM-guldet. Foto: Per Wiklund

I fjol förlorade de SM-finalen. Men nu är Rönnby Västerås storfavorit till att få lyfta guldbucklan – enligt motståndarlagens tränare.
– Det är ett rävspel, säger Rönnby Västerås tränare Tomas Davies. 

Svenska Superligan på damsidan väntas bli tightare än på länge i år. Flera lag har målats upp som potentiella favoriter, men ett lag står ut över de andra. När SSL-lagens tränare fick tippa vilket lag som skulle vinna SM-guld valde 5 av 14 att tro på Rönnby Västerås. Om tränaren Tomas Davies är överraskad? Både ja och nej.

– Tittar vi på det historiska, att vi var i SM-final i fjol och även har fått behålla stora delar av laget, är jag inte förvånad. Men samtidigt finns det andra lag som är minst lika starka. Det är nog en medveten strategi att föra över favoritskapet på oss. Det är ett rävspel, säger han och tillägger:

– Men samtidigt är det jättekul att de kanske tror på oss. Det är ett kvitto på att vi har en bra verksamhet. De andra lagen tycker att vi är bra, det finns respekt för oss.

Pixbo Wallenstam, Täby, KAIS Mora och Endre fick två röster var i tippningen. Och det är också de lagen, inklusive IKSU som fick en röst, som Davies tror kommer fightas om SM-guldet i april.

– KAIS Mora är heta, Endre har blivit bättre och Pixbo är alltid med i bakvattnet. IKSU är också starka och tunga. Sedan får jag ändå säga att Täby blir en ”dark horse” i och med att de har fått in många Djurgårdenspelare. Det är sex lag som har chans att gå hela vägen. Det blir tightare än på länge.

Och om man får tro Davies – och det senaste decenniet i högsta serien – får ett annat lag än KAIS Mora guldjubla i vår.
– Det är ju en förbannelse. Det är tio år sedan ett lag försvarade ett SM-guld (IKSU vann 2004/05 och 2005/06).

I morgon tjuvstartar Svenska Superligan på damsidan med matchen Karlstad-KAIS Mora. Sedan fortsätter det med en full omgång under lördagen och söndagen.


Författare: Anton Rosenblad