2015-09-11 06:58

"Östholm ska skjuta tio skott per period"


Pixbos herrar ska göra allt för att ta sig längre i SM-slutspelet i år. Foto: Per Wiklund

”Förra säsongen blev en enorm besvikelse och många har mått jättedåligt.” Nu ska Pixbo ta revansch.

Pixbo vann SSL och förväntades få en ganska behaglig resa genom kvartsfinalserien. Men Helsingborg ville annat och slog, till mångas förvåning, ut seriesegrarna.

– Förra säsongen blev en enorm besvikelse och många har mått jättedåligt. Man tycker synd om David (Jansson, före detta tränare) också som har gjort ett fantastiskt jobb. Året då man skulle göra det, då blev det ett magplask, säger Per Tjusberg.

Per Tjusberg har tidigare varit assisterande tränare i föreningens damlag och finns även med i staben kring damlandslaget. Nu kliver han in som huvudtränare för herrlaget.

– Det är en lyx för mig att komma in när det är sådan revanschlust i laget. Det ser man också på att vi har fått behålla de flesta. Det som hände i fjol går inte att skylla på någon enskild utan det var ett kollektivt misslyckande.

Truppen är i det närmaste intakt och i värvningsprocessen har man jobbat med lokala förmågor.
– Om man ser spelare för spelare så tycker jag att vi går plus. Klart att Sebastian Degeryd är en förlust men vi har redan så många offensiva rightare. Det var nästan så att det var bra att vi fick in Sandro så att vi får fler kreativa leftare, säger Tjusberg.

Sandro Agus beskrivs som en liten snidare som är stöpt i samma form som Emil Julkunen. Pixboprodukten vänder nu tillbaka från IBF Göteborg och spås vara det av nyförvärven som kommer stå för den största poängproduktionen.

– Och istället för Alexander Andersson har vi nu tre grovjobbare i Mikael Harrysson, Willliam Lindh och Linus Andersson, fortsätter Tjusberg.

Efter att ha vunnit poängligan säsongen 13/14, gick det desto trögare för poängkungen Patrik Malmström under fjolårssäsongen. Tjusberg tror dock att de nya spelidéerna kan vara till hans fördel.

– Malmström har fått ta en del skit och vi kommer kräva mer av honom. Han har mer att ge men han led lite av vårt sätt att spela. Han blev lätt att plocka bort. Kan vi släppa honom mer fri tror jag att han kan utnyttja sina skills.

Tjusberg tror också att det finns ytterligare kapacitet i lagets stjärnback.
– Östholm måste vara bra. Jag vill ha upp honom ännu mer och att han är på topp i varje byte. Han ska skjuta tio skott per period med det skottet han har.

Text: Johanna Gratjova

Det här var den 26:e artikeln i serien om SSL-lagen inför säsongen. I morgon presenteras Täby.

Tidigare presenterade lag:
Endre
AIK
Uppsala
Helsingborg
Huddinge
Gävle
Falun (dam)
Granlo
Dalen (dam)
Falun (herr)
IKSU
Sirius
Jönköping
Dalen (herr)
KAIS Mora
Linköping (herr)
Karlstad (dam)
Mullsjö
Linköping (dam)
Karlstad (herr)
Malmö
Storvreta
Pixbo (dam)
Warberg
Rönnby Västerås