Ny målsättning i Täby med supernyförvärven - Innebandy.se
2015-09-12 14:03

Ny målsättning i Täby med supernyförvärven


Täbys nyförvärv från Djurgården blir giftiga i Täby i år. Foto: Per Wiklund

Täby var kvicka när Djurgården tackade nej till Svenska Superligan. In har flera landslagsspelare kommit. Och nu är målsättningen hög.
– Vi ska vara topp fyra, så är det, säger tränaren Josef Rosengren.

Det blev en huggsexa om många spelare i Djurgården när klubben lämnade beskedet att de inte skulle ställa upp i SSL till säsongen. Plötsligt stod landslagsspelare som Emelie Frisk, Jenny Gustafsson och Ranja Varli klubblösa. Då var inte Täby sena på bollen. Nu har laget värvat trion, plus meriterade Malin Eriksson. Och därför är också målsättningen högre satt i år än i fjol.

– Vi ska vara topp fyra, så är det. Värvningarna gör att vi kan ha en högre målsättning. Jag tyckte att laget var bra tidigare, men nu ser det riktigt bra ut, säger Josef Rosengren, ny tränare för säsongen.

Något som han är noga med att poängtera är att laget inte ska släppa in så många mål som de gjorde under fjolårssäsongen. Då blev det hela 155 stycken i grundserien. Därför har Rosengren jobbat hårt med att förbättra försvaret.

– Det jag lägger tid på är det organisatoriska i försvaret och spelvändningarna. Det ska finnas en tydlighet. Sedan tror jag att vi kommer bli mer taktiska i anfallsspelet också. Man vinner mycket på att stressa försvaret.

Är det ett nytt Täby vi ser i år?
– Ja. Vi har en målsättning att kämpa för. Jag ser inte oss som favoriter på något sätt. Däremot tror jag att de andra lagen kommer att bli överraskade av Täby i år. Vi har potential att slå alla lag.

Det här var den 27:e artikeln i serien om SSL-lagen inför säsongen. I morgon presenteras Växjö.

Tidigare presenterade lag:
Endre
AIK
Uppsala
Helsingborg
Huddinge
Gävle
Falun (dam)
Granlo
Dalen (dam)
Falun (herr)
IKSU
Sirius
Jönköping
Dalen (herr)
KAIS Mora
Linköping (herr)
Karlstad (dam)
Mullsjö
Linköping (dam)
Karlstad (herr)
Malmö
Storvreta
Pixbo (dam)
Warberg
Rönnby Västerås
Pixbo (herr)


Författare: Anton Rosenblad