Nu kan du ansöka till RIG och NIU - Innebandy.se
2015-09-17 07:05

Nu kan du ansöka till RIG och NIU

Innebandyns Riksinnebandygymnasium (RIG) och Nationellt godkända Idrottsutbildningar (NIU) är något för dig som vill kombinera en satsning på innebandy och skola. Nu har ansökningarna öppnat inför höstterminen 2016.

RIG i Umeå är inne på sitt 14:e år och NIU har funnits sedan 2011. Många ambitiösa och duktiga spelare har gått vägen via RIG och NIU, och nu har även du chansen att göra det. 

Till RIG i Umeå antas de bäst lämpade eleverna med syfte att sikta mot världseliten och på våra 30 regionalt verksamma NIU kan man göra en satsning mot den nationella eliten. Nu är det dags att söka till innebandygymnasierna och även om du har på dig till 1 december är det bara bra att söka redan nu. 

I år rekommenderar vi alla som siktar mot RIG att delta i Sweden Floorball Youth Camp (SFYC) i Umeå vecka 44. På lägret kommer RIG-instruktörerna finnas med och ha goda möjligheter titta lite extra på deltagarna. Även på de andra SFYC-orterna finns RIG-representanter som har i uppgift att observera alla pojkar och flickor som är med, men kan du välja Umeå ska du göra det.

Det är inget krav att delta på Sweden Floorball Youth Camp för att söka RIG, men det är ett bra tillfälle att bli sedd. Här kan du läsa mer om SFYC: http://www.innebandy.se/SFYC/ 

Läs mer om RIG och NIU här. http://www.innebandy.se/Utveckling/Innebandygymnasier/


Författare: Simon Andren