2015-09-05 06:07

Karlstad satsar på en offensiv innebandy i SSL


Karlstad vill spela en offensiv innebandy i SSL. Foto: Per Wiklund

För tre år sedan var de i SSL. Nu är Karlstad tillbaka. Och de tänker inte fega.
– Vi vill lira boll och det kommer vi fortsätta med, säger Niklas Hovivuori.

Karlstad har haft stora skadebekymmer under förberedelserna inför det nya SSL-äventyret. Det är oklart om spelar som Tom Colling, Erik Vestlund, Rasmus Borsch, Fredrik Sandqvist är tillbaka till säsongsstart. Inga optimala förutsättningar för nykomlingarna.

Senast det begav sig för Karlstad gjorde bröderna Colling stora avtryck. Det är också de och tidigare Jönköpingsbackan Christian Persson som tränare Hovivuori tror kommer synas mest:

– Vi har inte så bred trupp, bara arton spelare, och jag tycker verkligen att alla är lika viktiga. Men Adam Colling stod ändå för 70 poäng och Christian Persson kommer synas mycket från sin backplats där han är bollmatare i förstafemman, säger Hovivuori.

På värvningsfronten märks tydligast Sebastian Degeryd från Pixbo. Men man har även värvat in den schweiziske landslagsmålvakten Jonas Wittwer.

– Det var en uttalad målsättning för oss att värva in spelare med erfarenhet från SSL. Vi vet att det kommer bli viktigt. Vi har redan 8-9 spelare som var med senast Karlstad var uppe i högsta serien och de vet alla vad det handlar om, berättar Hovivuori.

Karlstad vann i överlägsen stil den södra allsvenskan. Och det var offensiven som gjorde det, om vi får tro Hovivuori.

– Vår styrka låg helt klart i offensiven förra säsongen. Vi vill lira boll och det kommer vi fortsätta med. Jag tror att vi är mer redo för SSL den här gången.

Text: Johanna Gratjova

Det här var den 20:e artikeln i serien om SSL-lagen inför säsongen. I morgon presenteras Malmö.

Tidigare presenterade lag:
Endre
AIK
Uppsala
Helsingborg
Huddinge
Gävle
Falun (dam)
Granlo
Dalen (dam)
Falun (herr)
IKSU
Sirius
Jönköping
Dalen (herr)
KAIS Mora
Linköping (herr)
Karlstad (dam)
Mullsjö
Linköping (dam)