Innebandyklubbar samlar in pengar - så kan du bidra - Innebandy.se
2015-09-22 14:04

Innebandyklubbar samlar in pengar - så kan du bidra


Det behövs inte mycket för att starta en insamling, menar Rotebros Calle Schwieler. Foto: Per Wiklund

Flera olika innebandyföreningar samlar just nu in pengar för att hjälpa till i flyktingkatastrofen som pågår i världen. Här är några exempel på hur man kan gå tillväga.

Rotebro IS IBK tog förra veckan initiativet att stödja Rädda Barnens insamling för barn i flykt- och katastrofer genom den här sidan: http://www.raddabarnen.se/stod-oss/egen/alla/rotebro-is-ibk-stodjer-flyktingbarn/

– Jag tror vi alla påverkats av alla bilder i media. Vi i Rotebro känner att vi vill göra något och uppmanar därför alla spelare, ledare och föreningar att på ett eller annat sätt samla in pengar. Antingen genom vår insamling eller genom att starta en egen, säger Rotebros styrelseledamot Calle Schwieler och fortsätter:

– Det är lätt att starta en insamling. Vi satte ett ganska högt mål och har hittills samlat in 10 000 kronor. Vi har spridit den genom vår Facebooksida och hemsida och då går det automatiskt mejl till alla medlemmar. Sedan hoppas vi att det här ska spridas. Det viktiga inte är hur man skänker pengar utan att man gör det.

Här är exempel på fler insamlingar startade av innebandylag:
http://iof2.idrottonline.se/SvenskaInnebandyforbundet/SkanesInnebandyforbund/Nyheter/Senastenyheterna/Frittintradetillformanforflyktingkatastrofen/

http://www.laget.se/MIBF/news/4203517/Ingen-entr--pa-onsdag-mot-Lindas

http://www.svenskalag.se/onyxinnebandy/nyheter/695698/entrepengar-till-flyktinghjalp

http://www.laget.se/fbckalmarsund/News/4200386/Stod-flyktingkatastrofens-offer

Hitta mer information om Svensk Innebandys stora breddprojekt #forALLball här.


Författare: Anton Rosenblad