Hill: "Jag ger honom mycket fria tyglar" - Innebandy.se
2015-09-03 09:01

Hill: "Jag ger honom mycket fria tyglar"


David Gillek står ofta i centrum - vilket tränaren gillar. Foto: Per Wiklund

Lilla Mullsjö har slagit sig in i finrummet med Mikael Hill.

Mikael Hill går in på sin fjärde säsong med Mullsjö och laget har tagit kliv framåt under hela hans tid vid rodret. Kvartsfinal säsongen 13/14 och semifinal i våras.

– När jag kom hit var den första planen att etablera laget i  SSL. Därefter började vi sikta mot att ta oss till slutspel. Det gick över förväntan och man kan nog säga att vi lyckades ett år före min plan.

Mullsjö gjorde sin bästa säsong någonsin i fjol. Men det var inte det som skapade flest rubriker. David Gillek hamnade vid upprepade tillfällen i blåsväder och blev avstängd under två perioder.

– Internt har vi inga problem med Gillek. Det är lite komiskt, mitt i all uppståndelse så tycker jag att han har spelat kanske sitt livs bästa innebandy de senaste två åren, möjligen bortsett från när han vann poängligan med JIK. Jag ger honom mycket fria tyglar och han tar tillvara på det, vilket inte alla spelare gör. Sedan har det gått över styr ibland och vi vill ju självklart ha honom på plan, säger Hill.

Inför säsongen 15/16 valde Adam Fransson att lägga klubban på hyllan. Detta trots att han återigen blivit uttagen till landslaget. 28 år gammal satsar han nu istället på den civila karriären. En kännbar förlust för Mullsjö.

– Han var ju lagkapten med allt vad det innebär. Han var på något sätt en standardsättare i hur han arbetade och med sin noggrannhet. Det var ju det som tog honom till SSL och senare även till landslaget. Men vi har flera ledartyper i laget. Benjamin Löfdahl, Kasper Hedlund och David Gillek för att nämna några. Våra nyförvärv bidrar också med mycket attityd.

Fransson kommer fortsätta vara med och träna en gång i veckan med laget och ha en mentorroll, framför allt för de yngre backarna. Men en comeback tror inte Hill på i första taget.

– Jag skulle givetvis välkomna honom med öppna armar men frågan är vem vi skulle flytta på då.

Mullsjö tappade även den notoriska målskytten Jimmie Pettersson till Storvreta. Men tidigt under silly season knöt man till sig högklassiga spelare som Isac Rosén och Henrik Olofsson samt lovande Jesper Kivipaasi.

– Henke kommer spela center tillsammans med Isac och Emil Kihlblom. I den femman kommer även Jesper Kivipaasi ingå och vi har redan sett prov på hans fina offensiva kvalitéer. Jag tror att vi kan ha stora förväntningar på honom redan i år, säger Hill.

När Henrik Olofsson går in som center sker även en intressant ompositionering i truppen. Petter van Keppel flyttas ut på forwardsposition.

– Vi vill ha honom högre upp i banan med sin storlek och sin räckvidd. Offensivt tror jag inte att det kommer bli några problem för honom, snarare ett lyft. Däremot blir det en omställning i det defensiva arbetet där han kommer behöva bli betydligt mer aktiv än vad man är i centerposition.

Mullsjö som för ett par år sedan krigade för att hålla sig kvar, är numera ett lag att räkna med. Hill menar att förklaringen till framgångarna ligger mycket i att man har fått behålla stommen i laget, samt att man gjort strategiska val av innehållet i truppen.

– Det har både handlat om att värva spelare med lokal anknytning och att vi sett över vilka vi ville satsa på för att få den bästa harmonin. Så har det inte alltid varit i Mullsjö.

Text: Johanna Gratjova

Det här var den 18:e artikeln i serien om SSL-lagen inför säsongen. I morgon presenteras Linköpings damer.

Tidigare presenterade lag:
Endre
AIK
Uppsala
Helsingborg
Huddinge
Gävle
Falun (dam)
Granlo
Dalen (dam)
Falun (herr)
IKSU
Sirius
Jönköping
Dalen (herr)
KAIS Mora
Linköping (herr)
Karlstad (dam)