2015-09-02 16:58

Framtidslöften ska göra det surt för motståndarna


Karlstads damer vill skapa kreativitet bakifrån. Foto: Per Wiklund

Det är backarna och möjligen några unga talanger som ska göra det för Karlstads damer i år. Nu gäller det att inte bli indragna i bottenstriden.

Karlstad kvalade sig kvar i Svenska Superligan i våras. Ett sätt att undvika att komma lika långt ner i tabellen är att förstärka backsidan – vilket laget har gjort till i år.

– Vi har flera kreativa backar. Det sättet jag vill spela på kräver backar som vill anfalla. Börjar vi bygga bakifrån med kreativa backar blir det bättre. Tidigare har Karlstad haft defensiva backar, säger nye tränaren Henrik Flognman.

Flognman var assisterande tränare i Karlstads herrlag förra året, men har mest jobbat med dam- och flickinnebandy sedan tidigare. När damerna stod utan tränare efter den gångna säsongen fick han frågan att ta över dem, vilket han gjorde. Anledningen är enkel, för en som har följt värmländsk flickinnebandy under en längre tid.

– Det kommer mycket talang i Värmland, och jag kände att jag kunde göra mest nytta här, säger han.

Karlstad har plockat in flera nyförvärv till i år. Emma Dahlström från Djurgården, Beatrice Lundberg som kommer tillbaka efter en timeout, Dragana Mrskic från Falun och Sara Stöckel från Lockerud.

De blir viktiga om Karlstad ska klara kontraktet. Men samtidigt måste laget åstadkomma mål med sina forwards. Och det är just talangen, som Flognman pratar om, som kan bli avgörande.

16-åriga Frida Svahn blir vass, likaså Filippa Rosendahl. Och kanske framför allt Elissy Nsabimana.

– Elissy har varit en supertalang i flera sporter. Nu har hon valt att satsa på innebandyn. Kan hon bara fokusera och träna ordentligt så kan hon bli årets rookie.

Det här var den 17:e artikeln i serien om SSL-lagen inför säsongen. I morgon presenteras Mullsjö.

Tidigare presenterade lag:
Endre
AIK
Uppsala
Helsingborg
Huddinge
Gävle
Falun (dam)
Granlo
Dalen (dam)
Falun (herr)
IKSU
Sirius
Jönköping
Dalen (herr)
KAIS Mora
Linköping (herr)


Författare: Anton Rosenblad