2015-09-07 06:13

Forsman sätter ihop sin "superfemma"


Storvretas tränare Stefan Forsman ser fram emot en bra säsong. Foto: Per Wiklund

Nu ska Storvreta visa att det som hände i fjol var en engångsföreteelse.

Säsongen 14/15 blev ett misslyckande. Stjärnspäckade Storvreta, som målats upp som en av guldkandidaterna, missade slutspel.
– Det var flera delar som inte funkade förra säsongen. Dels fick vi inte ihop gruppen, dels satte vi inte spelidén, förklarar tränaren Stefan Forsman och fortsätter:

– Det kändes värdelöst för mig också naturligtvis. Det är allas ansvar, alltifrån styrelsen, till spelare och ledare. Själv frågade jag mig om vi hade gjort för stora förändringar men det var ändå på de premisserna jag värvades.

När så Silly Season drog igång stod det klart att Storvreta skulle göra ett rejält omtag. Mika Kohonen och Fredrik Holtz fick lämna. Staffan Jacobsson klev in i rollen som assisterande tränare.

– Det är en nysatsning i Storvreta i år. Ett nytt avstamp. En del i arbetet med att få ihop gruppen var att få laget mer homogent åldersmässigt. Vi hoppas också att flera av våra yngre spelare som nu kommer få chansen ska kliva fram och blomma ut, säger Forsman

Och trots fjolårets debacle kommer Storvreta få fortsätta leva med favoritskapet. Inte minst efter värvningarna av Robin Nilsberth och Jimmie Pettersson. Mycket talar för att Pettersson och Nilsberth kommer ingå i en ”superfemma” tillsammans med Stenberg, Rudd och Samuelsson. Forsman berättar att de värvats just för att de passar väl in i det spelsätt man strävar efter i Storvreta.
– Robin drar med sig de andra med sin styrka och sitt mod. En stor del i vårt sätt att spela handlar om att få med sig backarna. Även Jimmie kommer med sina kvicka fötter få igång laget.

Att det är ett revanschsuget gäng råder det inga tvivel om. Fjolårssäsongen blev enligt Forsman ett uppvaknande:
– Det har märkts på hela föreningen. Man har varit jättenoggrann i allt för att jobba sig framåt och visa att det som hände förra året var en engångsföreteelse.

Text: Johanna Gratjova

Det här var den 22:a artikeln i serien om SSL-lagen inför säsongen. I morgon presenteras Pixbos damer.

Tidigare presenterade lag:
Endre
AIK
Uppsala
Helsingborg
Huddinge
Gävle
Falun (dam)
Granlo
Dalen (dam)
Falun (herr)
IKSU
Sirius
Jönköping
Dalen (herr)
KAIS Mora
Linköping (herr)
Karlstad (dam)
Mullsjö
Linköping (dam)
Karlstad (herr)
Malmö


Författare: Anton Rosenblad