Falun jagar tredje raka guldet i Champions Cup - Innebandy.se
2015-10-01 06:00

Falun jagar tredje raka guldet i Champions Cup


Falun vill försvara sitt guld från i fjol. Foto: Per Wiklund

Ett svajigt försvarsspel och en superfemma som inte lever upp till förväntningarna. När Falun gör sig redo för Champions Cup gäller det att ändra på det.
– Att ta det tredje raka guldet gör oss extra laddade, säger Alexander Galante Carlström.

Svenska mästarna Falun åker under torsdagen till tjeckiska Mlada Boleslav, där Champions Cup avgörs i helgen. I det nya spelupplägget är Falun direktkvalificerat till semifinalen på lördagen. Men då gäller det att laget steppar upp. Hittills under säsongen i Svenska Superligan har spelarna inte presterat vad de vill och kan. Det intygar stjärnan Alexander Galante Carlström.

– Framför allt handlar det om försvarsspelet, vi har släppt in alldeles för billiga mål. Samtidigt har inte vi i förstafemman levt upp till förväntningarna, varken framåt eller bakåt. Vi saknar över huvud taget i laget Jonas (Adriansson) som är en av världens bästa centrar. Vi har underpresterat både i defensiven och offensiven, säger Galante Carlström.

Är er tränare Thomas Brottman missnöjd?
– Han är inte missnöjd, men det har inte varit bra från någon femma bakåt. Gör vi sju mål hemma (7-8 mot Falun) och sex borta (6-7 mot AIK) ska vi vinna. Men nu har vi varit slarviga bakåt. Ingen kan skylla på någon annan, det här gäller hela laget.

Nu stundar i alla fall Champions Cup, där Europas bästa klubblag i de bästa länderna gör upp om titeln. Falun har där två raka guld och siktar självklart på ett tredje. Men så lätt som det gick förra gången, när Falun vann finalen mot finska Happee med hela 12-0, tror Galante Carlström inte att det går nu.

– Nej, så lätt kommer det inte att bli igen. Vi var hundra procent i den matchen, medan de var på fem procent. Nu får vi förvänta oss tuffa matcher. När det handlar om titlar blir det helt annorlunda i laget. Att ta det tredje raka guldet gör oss extra laddade.

Vad är skillnaden mellan svensk och internationell innebandy?
– Jag tycker att det går snabbare i Svenska Superligan, plus att det finns bättre spelare. Svensk innebandy håller mer klass. Det går lite långsammare i de andra ligorna. Men de smäller på lika bra i alla fall, så det kommer att bli hårt.

Falun spelar sin semifinal på lördag klockan 18.10. De möter där vinnaren mellan kvartsfinallagen Tatran (Tjeckien) och Slevik (Norge). Matchen sänds live på TV4 Sport, TV4 Play Premium och Internationella Innebandyförbundets (IFF) Youtube-kanal.

Följ Champions Cup i sociala medier under hashtagen #iffcc2015.


Författare: Anton Rosenblad