Ett steg närmare VM för damlandslaget - Innebandy.se




2015-09-15 13:29

Ett steg närmare VM för damlandslaget


Andreas Lundmark var nöjd med lägret under Finnkampen. Foto: Per Wiklund

Finnkampshelgen tog Sveriges damer ett steg närmare VM. Här berättar förbundskapten Andreas Lundmark om sina intryck från matcherna och hur framtiden ser ut.

En 7-0-förlust på fredagen följdes upp av en 7-3-vinst på söndagen i Finnkampen. Sverige blev totalsegrare när damernas och herrarnas matcher räknades ihop efter helgen – och nu är damlandslaget ännu ett steg närmare VM i Tammerfors 4-12 december.

– Vi hade tre jättebra träningar, massa bra samlingar och allmänt ett bra läger. Sedan kan vi inte vara nöjda med en 7-0-förlust, men det fanns ändå två saker som vi faktiskt var nöjda med från den matchen, säger Andreas Lundmark.

Och det var?
– Grisspelet runt sargerna och det låga försvaret. I det låga försvaret släppte vi bara in ett mål mot finskorna.

Det var exakt de två detaljerna i spelet som Lundmark ville se mer av inför lägret. Nu fick han det, och dessutom fick han se sina spelare vända fredagens förlust till en säker seger under söndagen.

– Ja, jag är extremt nöjd att vi med samma spel vann den matchen. Vi hade fokus på det här hela vägen, så det var skönt att få vinna med det spelet. Det var små nycklar i spelet med bollen som vi behövde för att det skulle bli bra.

Det är mindre än tre månader kvar till VM i Tammerfors. Mästerskapet där Sverige kan ta sitt femte raka VM-guld. Och Lundmark menar att laget är på god väg till VM-formen.

– Absolut, vi tog ett stort kliv framåt under helgen. Nu har vi ett EFT (Euro Floorball Tour) att se fram emot, och där blir det en ny vändning i spelet.

Vad kommer att hända då, konkret?
– Det är samma detaljer, men då blir det mer fokus på spelet med boll och det höga försvaret.

Att säga att Sverige är redo för VM nu är dock att ta i. Lundmark poängterar att det finns flera saker i spelet att förbättra.

– Det är återigen små detaljer med bollen som kan bli bättre. Fyra-mot-trelägen med bollen till exempel. Sådant som kan hjälpa oss att bli ett steg bättre.

EFT spelas i början av november i Tammerfors, och där väntar Finland, Schweiz och Tjeckien. Fram till det ska det spelas fyra-fem omgångar i Svenska Superligan innan EFT-truppen tas ut. Lundmark har alltså att göra framöver.

– Jag har tio-tolv matcher inbokade hittills. Sedan kommer jag att ha kontakt med spelare som har lite smågrejer att jobba med.

Vad tar du med dig främst från lägret under Finnkampen?
– Styrkan hos tjejerna att genomföra segermatchen med tron på samma spel som vi förlorade med 7-0 med. Det är verkligen en styrka i gruppen och laget, att vi inte behöver ändra någonting. De hade revanschlustan i sig.

VM spelas 4-12 december och TV4-gruppen sänder alla Sveriges matcher från mästerskapet.


Författare: Anton Rosenblad