Det glada landslaget ska bli "grisigare" - Innebandy.se
2015-09-09 17:51

Det glada landslaget ska bli "grisigare"


Damlandslaget i Malmö för uppladdning inför Finnkampen: Foto: Anton Rosenblad

Under onsdagen samlades damlandslaget för första gången den här säsongen. VM är mindre än tre månader bort – och nu vill förbundskapten Andreas Lundmark se en ny anda i laget. 

Sveriges damlandslag i innebandy har blivit känt som ”Det glada landslaget”. Ett bra epitet på många sätt – men inte på planen, menar förbundskapten Andreas Lundmark. När nu VM stundar, och framför allt Finnkampen 11-13 september, vill han se en förändring.

– Vi har jobbat individuellt med spelarna i 16 månader. Nu är det dags att få fram mer av laget. ”Det glada landslaget” är fantastiskt, så ska det vara. Men när de kliver över sargen ska de tagga till, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att vi är lite för snälla. Vi måste tuffa till oss. Jag tycker mig se det hos de andra nationerna, och nu måste vi också bli lite grisigare på planen.

Fokus för landslaget under Finnkampshelgen ligger på försvarsspelet. Under onsdagseftermiddagen gick assisterande förbundskapten Åsa Karlsson igenom videoklipp från matcher där spelarna fick se vad de gjorde bra och dåligt.

Och Andreas Lundmark vill helt klart se mer av sina spelare till fredagens och söndagens matcher.

– När jag tog över som förbundskapten sa andra ”vänta och se, när de möter Finland kommer du att se det” (tuffheten). Men jag har inte sett det än. Jag har inte sett det jag vill se. Jag hoppas att jag får se det nu. Målet med Finnkampen är att få se lite svarta ögon och lite mer hårdhet. Lite grisigare.

Sveriges damer och herrar spelar Finnkampen i finska Vantaa på fredag, och i Baltiska hallen i Malmö på söndag. Biljetter till söndagens match finns här.


Författare: Anton Rosenblad