2014-09-02 12:30

5 nygamla spelare uttagna - Vaara kommenterar

28 spelare. Det är vad förbundskapten Jan-Erik Vaara och hans herrlandslag åker till Finnkampen i Malmö med.

Jan-Erik Vaara om de nygamla namnen i truppen:

Filip Stenmark:
- Han har varit med flera gånger tidigare och är ett välkänt namn för oss. Vi vill se exakt vilka alternativ vi har och vill bredda oss inför slutgallringen. Filip är rejäl i spelet, har bra passningsspel och är kunnig i det spelsystem vi jobbar med, så han är lätt att foga in.

Kasper Hedlund:
- Kasper kom in i april första gången till turneringen i Ceska Lipa och han har provat på lite och fått med sig utvecklingspunkter. Han har jobbat på bra och det ska bli spännande att se var han står nu. Kasper har fantastiska handleder, bra passningsspel och är finurlig i spelet med boll.

Simon Jirebeck:
- Har funnits med i våra planer sedan han debuterade i Norge för ett år sedan. Simon drabbades av en skada under förra säsongen men har potential att bli något riktigt bra med sin långa räckvidd och aviga spelstil. Under Stockholmslägret var han med på en träning där han var pigg och resolut, vi blev taggade av att se honom.

Rikard Eriksson:
- En kille som varit med till och från i landslaget under en längre tid. Är inne i ett målstim och fungerar väldigt bra just nu. Visar bra inställning, ett bra passningsspel där han är öm om bollen och vårdar den väl. Är tung att möta och gör många smarta saker.

Linus Henriksson:
- Har haft lite problem med sina fötter från och till. Men det känns som han är fräsch nu och kommit igång bra i Pixbo. Han var duktig i Växjö i helgen. En sniper och kraftfull rightare med bra skott och passningsspel.


Författare: Sebastian Nurmi