2014-09-02 12:10

Fyra debutanter i damlandslaget

Andreas Lundmark har tagit ut sin trupp till Finnkampen och den bjuder på en rad debutanter som visade framfötterna under student-VM.


Sanna Scheer (till höger) tillbaka i landslaget i Finnkampen i Malmö. Foto: Per Wiklund

Den 11-14 september spelas Finnkampen och Sverige får chansen att revanschera sig för förlusten i Euro Floorball Tour (EFT). Tillbaka i landslaget ser vi då Sanna Scheer, Rönnby Västerås IBK och Elin Reinestrand, KAIS Mora IF.

- Sanna har nu beslutat att satsa mot nästa VM och är då för mig given i ett landslag. Elin var ju uttagen till EFT i våras men skadade sig under SM-finalen och får en ny chans nu, förklarar Lundmark.

Från den senaste truppen saknas KAIS Moras nyförvärv Moa Tschöp.

- För Moas del är det viktigt att landa i sitt nya klubblag i det här läget men hon är naturligtvis alltid högaktuell för landslaget. Det är en liknande situation för Anna Jakobsson som just kommit tillbaka från skada och operation.

Andreas Lundmark om debutanterna

Åsa Tjusberg, Rönnby Västerås IBK:
- En spelskicklig back som tidigare har spelat center och som gjorde bra ifrån sig under student-VM. Hon är duktig på att sätta fart på boll och det är något som vi vill se mer av i landslaget.

Malin Andréasson, KAIS Mora IF:
- Jag gillar hennes sätt att kliva fram i viktiga matcher. Även om hon kanske inte har sin bästa säsong bakom sig så var hon var bra både i SM-finalen och mot Finland i student-VM.

Cornelia Fjellstedt, IKSU:
- En finurlig spelare som kan göra det oväntade. Hon kan spela back men vi kommer använda henne som forward eller center. Hittar hon rätt i balansen och får en bra lekkamrat kan det bli riktigt kul spel.

Julia Larsson, Pixbo Wallenstam IBK:
- En bra lagspelare som gjort mycket mål under flera år men aldrig fått chansen i landslaget. Hon är finurlig i boxen, gör mål på det mesta och vi tycker att hon är värd att testa i landslaget nu.


Författare: Johanna Gratjova