2011-09-16 09:12

Vilka spelare får sina genombrott i Elitserien?

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna i SSL, Elitserien och Allsvenskan inför årets säsongsstart. I dagens artikel har vi pratat med elitserietränarna om de spelare som ännu inte fått sitt genombrott fullt ut. Vilka ska vi hålla lite extra koll på under säsongen?

Att vara ung och lovande är inte samma sak som att en dag stå där i den blågula dressen. Men, enligt elitseriens tränare finns det ett gäng spelare som är på god väg men som kanske inte riktigt ännu nått det där stora genombrottet. Vi frågade därför fem tränare vem i deras lag som kan få sitt genombrott under säsongen.

Jönköping har en ung trupp med låg medelålder. Tränare Victor Wolf tror att en tjej född 1995, kan bli deras stjärnskott.

– Medelåldern i truppen är 20 år så det är många unga tjejer med. Men Stina Ander fick ett genombrott ifjol och förhoppningsvis kan hon ta ett kliv till under denna säsongen.

Pixbo Wallenstams tränare Joacim Bernvid tror på två tjejer födda 1994.

– Agnes Löfgren och Alice Bengtsson är två duktiga tjejer som snart borde få speltid mot de bästa. Om det blir ett genombrott vet jag inte, men det borde få chansen att visa att de hör hemma i elitserien i framtiden.

Även Rönnbys tränare Jonas Eriksson lyfter fram en 94:a.

– Tilda Flodell har varit väldigt bra under försäsongen. Hon är respektlös, orädd och ger 100 procent i alla situationer. Hon har dessutom ett bra öga för målet och tar mycket avslut.

I IBK Dalen ställer man sitt ”genombrottshopp” till två tjejer födda 1993.

– Julia Nordin (tyvärr långtidsskadad, red. amn) och Amanda Öhman var bra redan ifjol. Men i år kommer de att göra ännu bättre ifrån sig och båda är två kommande seniorlandslagsspelare, säger tränare Urban Karlsson.

Även i Täby har man duktiga 93:or.

– Vem som får ett genombrott är svårt att säga då alla i grunden är unga. Amanda Mellberg visade redan ifjol att det är i elitserien hon hör hemma. Bland de övriga finns Emma Asplund som kan blomma ut ordentligt samt Clara Waller som har en enormt hög arbetskapacitet, menar tränaren Tomas Davies.


Täbys Amanda Mellberg ska ta ytterligare ett kliv i år, U19-landslagsmeriter har hon redan skaffat sig. Foto: Bildbyrån.

Vi avrundar med 90-talist spåret, nu i IBF Falun.

– Vårt lag är ju väldigt ungt, och många har varit med i många år redan på den här nivån. Jag tror att de kommer kliva ett par steg ytterligare i utvecklingen eftersom vi fått mer bredd i laget. Men utav de nya så tror jag Elin Lund Jonsson (född 1991) kan bli ett utropstecken. En spelare som inte tar så mycket plats, men skapar otroligt mycket åt medspelarna genom sin starka fysik. Även vår norska målvakt Live Fosmark (född 1990) har överraskat, då jag trodde hennes startsträcka skulle vara längre. Men Lives mentalitet gör att hon snabbt anpassat sig till högre tempo och bättre spelare, avslutar nye tränaren Per Nygårds.

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna inför säsongspremiären. Ny artikel inom kort.

Författare: Lina Engstrand