2011-09-21 13:44

Vilka nyförvärv överraskar i år?

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna i SSL, Elitserien och Allsvenskan inför årets säsongsstart. Vi har kommit fram till SSL-lagens nyförvärv. Vilka blir säsongens överraskningar enligt tränarna?

Under tisdagskvällen inleddes årets SSL-säsong och för att hänga med redan från början har innebandy.se undersökt vilka spelare vi ska hålla ett extra öga på den här säsongen. Vi börjar i mästarklubben Storvreta IBK vars tränare Thomas Brottman varnar för både hel- och halvnya spelare.

– Vi har inga direkta nyförvärv men vi har tagit upp några juniorer och en av dem heter Nicklas Paulsson och han kan bli riktigt bra om han sköter sina kort rätt. Sedan har vi plockat ner Viktor Andersson från vänsterforwardplatsen till vänsterback (så då kanske man kan se honom som ny), tror det kan bli riktigt bra. Sedan har Gabriel Oredsson alltid varit en liten Storvretafavorit i mina ögon, men eftersom han har rutin från SSL samt SM-guld så blir det nog svårt att kalla honom för säsongens överraskning, konstaterar Thomas Brottman.

Även David Jansson, tränare för Pixbo Wallenstam, tvekar kring begreppet överraskning. Men tron på spelarna fattas inte.

– Patrik Malmström kan väl knappast räknas som en överraskning? Han har varit bra i många år. Men han kommer komma väl till sin rätt i Pixbo Wallenstam. Dessutom tror jag att Florian Kuchen kan bli viktig för oss. En back som alltid vågar och är extremt stark fysiskt.

Storvretas tappra finalmotståndare, Warberg IC, har enligt tränare Stefan Smedberg speciellt en spelare med stor potential den här säsongen.

– Jag tror mycket på Nicklas Lidholm, när han kommer in i tempot och i vår spelidé kommer han vara en överraskning för många motståndare.

Även Jönköpings IK lyfter fram en spelare med goda möjligheter att växa under året.

– Simon Lindroos kommer att överraska många i år, tror tränare Zeid Momén.

Mika Packalén, tränare för AIK, har ett antal spelare som kan överraska i år. Vissa har redan visat framfötterna.

– Johan Bengtsson från Warberg ska bli intressant att se, liksom Kevin Lieback Asp och Patrik Sinerius som varit mycket bra redan nu på försäsongen.

Även IBF Falun har flera yngre spelare som mycket väl kan få sina genombrott i år.

– Alexander Rudd är ett framtidsnamn men att redan första säsongen vara där är att kräva för mycket. Tror Daniel Dalbjer kan bli nyttig i Falun. Robin Kohlin kommer också att vara nyttig för detta unga lag, säger tränare Andreas Lundmark.

Kent Göransson, vars FC Helsingborg premiärspelade mot Pixbo Wallenstam på tisdagskvällen, tror på 20-åriga Oliver Uhrberg.

– Oliver Uhrberg tror jag kan bli en överraskning för många, en spelare som har en grym inställning och är riktigt snabb.


Kommer Oliver Uhrberg överraska sina motståndare i år? Här en bild från 2010 då han spelade i FC Helsingborg, den klubb han återvänt till inför den här säsongen. Foto: Bildbyrån.

Även David Ahlmark, tränare för Hide-a-lite Mullsjö, tror mycket på ett nytt tillskott från juniorlaget.

– Vet inte om Robin Raske räknas som nyförvärv då vi lyft upp honom från juniorlaget, men han kan bli en mycket positiv överraskning.

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna inför säsongspremiären. Ny artikel inom kort.


Författare: Daniel Karlsson