2011-09-26 12:45

Allsvenskan-tränarna om sina mål

Innebandysäsongen är äntligen igång på allvar! innebandy.se fortsätter sin artikelserie där vi tar pulsen på några av tränarna i SSL, Elitserien och Allsvenskan. Nu har vi frågat några av tränarna i Allsvenskan Södra vad de har för mål med säsongen.


Jönköping vann Allsvenskan Södra ifjol, vem gör det säsongen 2011/2012? Foto: Bildbyrån.

Att ha ett mål, ”en slutdestination” är enligt mentala rådgivare viktigt. Dessa mål ser dock lite olika ut beroende på vad man har för utgångsposition. En nykomlings mål skiljer sig såklart från de som ifjol var i toppen på serien. innebandy.se pejlade läget med några av tränarna i Allsvenskan Södra.

– Vi har ett väldigt ungt lag och många nya spelare som ska acklimatisera sig och hitta sin roll i laget. Med det sagt betyder inte det att vi inte satsar på att göra en framgångsrik säsong. Redan i början av juni var truppen klar och det känns som om vi hittat rätt på många plan. Försäsongen har varit tillfredsställande både vad gäller fysträning och inlärning av teori. Vår målsättning är helt klart att hamna högre upp i tabellen än föregående säsong, berättar Fagerhult Habos tränare Martin Johansson vars lag slutade sjua ifjol.

En av nykomlingarna i Allsvenskan Södra är Malmö FBC.

– Föreningen har som målsättning att ta sig upp i SSL på sikt. Det innebär att vi siktar på den övre halvan av tabellen 2011/12 trots att vi är nykomlingar i allsvenskan denna säsongen. Säsongen efter vill vi ligga med i toppen, menar tränare Isac Carlsson.

En av seriens andra nykomlingar är Åby.

– Som nykomling kan vi inte ha någon annan målsättning första året än att etablera sig/hänga kvar, säger tränare Magnus Bagge.

Lindås slutade på fjärde plats säsongen 2010/11. I år siktar de högre.

– Vi vill vara med och slåss om förstaplatsen, säger tränare Andras Skoglund.

Tom Iversjö tränar Onyx som kom sexa i serien ifjol. Han säger såhär om kommande säsong.

– Föreningens målsättning är att genomföra andra året av generationsväxlingen och därigenom spela allsvenskt även nästa år.

Skoghall slutade åtta i serien ifjol, i år siktar de högre.

– Målsättningen är att vinna alla matcher vi spelar, och gör vi det så vinner vi serien! Men om vi ska vara lite mer realistiska så tror jag att vi hamnar runt femte plats i år, tippar tränare Dan Lundqvist.

Växjö var sex poäng från avancemang till SSL ifjol. Tränare Daniel Hahne säger följande om lagets målsättning i år.

– Vi ska vara med och kriga om SSL-platsen ända in i slutomgångarna!

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna. Ny artikel inom kort.

Författare: Lina Engstrand