2011-09-28 08:50

Målvakterna nyckelspelare i Allsvenskan

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på några av tränarna i SSL, Elitserien och Allsvenskan. Idag frågar vi tränarna i Allsvenskan Norra om vilka som blir deras nyckelspelare den här säsongen.

Den allsvenska säsongen har dragit igång på allvar och det är hög tid att reda ut vilka spelare som man ska hålla ett extra öga på den här säsongen. För Järfällas och tränare Mikael Lemkers del är valet av nyckelspelare självklart.

– Fredrik Stenswed. Han står för kraften i vårt spel och pulsen i laget.

Valet av nyckelspelare i Duvbo faller inte på endast en spelare. Tvärtom menar lagets tränare Jim Holmlund att hela laget måste slita och göra ett bra jobb.

– Hela laget kommer att vara nyckeln. Man vinner inte med en eller några spelare, men det kommer att krävas att våra spelare höjer sig ett snäpp. Målvakten i varje lag kommer att ha en betydande roll.

Även Stefan Åsbergh, tränare för Gävle, menar att laget måste jobba tillsammans, även om han förväntar sig lite extra från ett par nyförvärv.

– Vi har ju fått in några kreativa spelare som kanske kommer att tillföra några poäng, men vi jobbar mycket med att laget är i fokus. Alla spelare måste bidra såväl offensivt som defensivt, så laget kommer vara viktigast för oss.

För Team Thorengruppen var målvakterna en bidragande faktor till fjolårets kanonsäsong. Laget förlorade inte en enda match och släppte in minst antal mål av alla lag i div 1 norra Norrland. Inför den här säsongen i Allsvenskan blir målvakterna, om möjligt, än mer viktiga.

– Våra nyckelspelare i år är våra målvakter Erik Ställ, Fredrik Lundberg och Mattias Johansson, konstaterar tränare Jan Lundqvist.


Målvakterna kommer att vara nyckelspelare den här säsongen tror flera av tränarna i Allsvenskan Norra. Foto: Bildbyrån.

Hagunda, som förlorade hemma mot Duvbo i söndags, har en ny tränare i Tobias Andersson inför den här säsongen. Förutom målvaktssidan tror han att nyckelspelarna kommer att variera under säsongens gång.

– Vi har ett väldigt jämnt lag och det ska bli roligt när det kommer till matchandet av laget i tuffa situationer. Det känns som om det kan se olika ut varje match. Om jag ska nämna några så får det bli Patrik Jansson, som har varit väldigt bra och sett riktigt inspirerad ut under försäsongen. Peter Nygårds har gått från klarhet till klarhet och är duktig i både det offensiva och defensiva spelet. Sedan är det Thomas Åhrberg som enligt mig måste vara en av seriens bästa målvakter.

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna. Ny artikel inom kort.


Författare: Daniel Karlsson