2011-09-19 14:42

Rösta på John eller Julia!

Fyra representanter från Sverige kommer att få delta i den olympiska fackelstafetten i London nästa år. 20 unga eldsjälar kandiderar om att få vara med och springa med OS-elden och två av dem kommer från innebandyn.

Det är John Andersson från Göteborg och Julia Öhrling från Sollefteå som har passerat det första steget i tävlingen och nu finns kvar i omröstningen. Både John och Julia är 21 år och lägger ner mycket på sitt engagemang inom innebandyn.

Fram till den 30 september är det möjligt att rösta.
  
– Den olympiska fackelstafetten är ett unikt tillfälle för oss att hylla våra unga ledare runt om i landet som utan lön och i alla väder hjälper till att hålla idrotts-Sverige levande. Passa på att rösta fram en ledare och ge dem möjligheten att få vara en av dem som får bära den olympiska elden, säger Stefan Lindeberg, ordförande i Sveriges Olympiska Kommitté.

Så här gör du för att vara med i omröstningen:
15-30 september kan svenska folket rösta på sin favorit bland de 20 utvalda kandidaterna på www.expressen.se/osfacklan. De 12 kandidater som får flest röster går sedan vidare till finalen. En jury bestående av Sveriges Olympiska Kommittés representant Yannick Tregaro, Expressen samt Samsung kommer sedan att välja ut de fyra idrottshjältar som kommer att få representera den svenska idrotten vid fackelstafetten inför OS i London 2012.

Läs mer:
Vem får springa med den olympiska elden 2012?
(artikel på www.sok.se)


Författare: Daniel Karlsson