Järfälla orkade inte hela vägen - Innebandy.se
2011-09-27 11:25

Järfälla orkade inte hela vägen

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på några av tränarna i SSL, Elitserien och Allsvenskan. Nu låter vi några av tränarna i Allsvenskan Norra blicka tillbaka på förra säsongen. Vad gick bra och vad gick mindre bra?

För Duvbo IK var förra säsongen lyckad med tanke på att laget avancerade från div 1 östra till Allsvenskan. Tränare Jim Holmlund recenserar sitt lags prestation.

Vad var bra?
– Att vi vann div 1 östra som är en tuff och bra serie. Att vi har vinnarskallar i truppen som togs fram när det som mest behövdes. Sammanhållning och ett go i laget var riktigt kul och härligt att se.

Vad var mindre bra?
– När vi hade vår lägsta nivå så var vi inte bra alls, vi gjorde en del plattmatcher förra året, men ändå hur starkt som helst att vinna serien.

Hagunda IF slutade på nionde plats förra säsongen, just ovanför nedflyttningsstrecket. Lagets tränare Tobias Andersson är ny för i år, men han höll ändå ett öga på laget under fjolårssäsongen.

– Laget gick bra fram till jul men hamnade i ingenmansland i tabellen och efter det så tror jag att motivationen tröt till viss del. Det visar sig att det inte finns utrymme för det på allsvensk nivå och resultaten uteblev. Hoppas att det är något gruppen tagit med sig till den här säsongen.

Stefan Åsbergh, tränare i Gävle GIK, beskriver sitt lags försäsong och den utvecklingspotential spelarna har.

– Vi har ju börjat en ny resa i GGIK så utvecklingsmässigt gör vi en positiv säsong. Många unga spelare fick ta ett stort ansvar och gjorde det bra. Mindre bra var kanske att vi spelade bättre än vad poängen visade. Men det har ingen större betydelse, vi har ett ungt lag som inte var färdiga för att slåss om en topplacering.

För nykomlingarna Team Thorengruppen SK var förra säsongen en framgångssaga. Tränare Jan Lundqvist kan inte vara annat än nöjd och sammanfattar fjolårssäsongen med siffror som talar sitt tydligt språk.

– Förra säsongen var kanon. 65 av 66 poäng och 23 poäng före tvåan Hudik/Björkberg IBK.

Järfälla IBK slutade på sjätte plats förra säsongen. En placering som enligt tränare Mikael Lemker är bra, men samtidigt kunde ha varit bättre om laget varit mer uthålligt.

– Resultatet var bra. Vi orkade inte riktigt hela matcherna eller hela säsongen, vi har analyserat den delen och ändrat träning och upplägg för att orka mer i år, säger Mikael Lemker.


Dåvarande AIK-spelaren Andreas Fröberg rundar Järfällas Per Kjellgren, säsongen 2009/2010. Ett Järfälla som då spelade i SSL. Foto: Bildbyrån.

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna. Ny artikel inom kort.


Författare: Daniel Karlsson