Jamaica siktar uppåt – Storvreta stöttar - Innebandy.se
2011-09-16 10:23

Jamaica siktar uppåt – Storvreta stöttar

Storvreta IBK och innebandyn på Jamiaca inleder ett samarbete med målsättningen att få fler att börja med sporten på Jamaica. Samarbetet kommer inledningsvis att handla om en Jamaicadag i samband med Storvretas SSL-match hemma mot Dalen i oktober.

 

De senaste åren har jamaicansk idrott mest förknippats med att landet fostrar världens bästa sprinterlöpare. I framtiden vill man ta för sig även på innebandyplanen. Foto: Bildbyrån.


Vid Storvretas hemmamatch mot Dalen den 16 oktober, här kommer det att ske en insamlingskampanj av begagnade klubbor och bollar som ska skeppas över till skolor på Jamaica. 

Men samarbetet handlar också om att Jamaicas innebandyförbund får använda sig av Storvretas spelare i en kommande reklamfilm, utbildning av ledare samt att ett mål för båda parter är att genomföra en träningsvecka riktat mot ungdomar med Storvretaspelare under sommaren 2012 på Jamaica.

Jamaicas innebandyförbund jobbar på att bygga upp sporten innebandy på Jamaica och bland de karibiska öarna.

– Att få samarbeta med en av världens ledande innebandyklubbar både spännande som motiverande, säger Jason Daye som är grundare av förbundet.

 


Innebandyspelare på Jamaica.

 
– Vi vill att Storvreta ska vara mer än en innebandyklubb och det här ett sätt för oss att hjälpa till med både erfarenhet och kunskap. Jag tror även vår klubb mår bra att få möta andra kulturer, säger Storvretas ordförande Mats Åkerlund i ett pressmeddelande.


Författare: Daniel Karlsson