2011-09-27 15:10

Gävle vill väga tyngre i år

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på några av tränarna i SSL, Elitserien och Allsvenskan. Idag hör vi hur försäsongen sett ut för några av lagen i Allsvenskan Norra.

Duvbo IK gjorde mycket rätt förra säsongen och vann division 1 östra och avancerade därmed till årets Allsvenskan. I söndags premiärspelade laget och vann med 9-4 mot Hagunda. Jim Holmlund och hans mannar har kanske hittat framgångsreceptet. Så här beskriver han lagets försäsong.

– Vi har tränat lite annorlunda i år jämfört med föregående år. Vi har fått in en ny fystränare, Maria Thalén, som har lagt upp träningen så att vi ska vara väl förberedda när det är dags för seriestart. Vi har kört mer fysbetonad försäsong i år jämfört med tidigare år. Vi kommer att vara väl förberedda på året i Allsvenskan.

För Duvbos premiärmotståndare Hagunda IF är det flera nya ansikten i ledarstaben inför den här säsongen, något som öppnat upp för att bygga nytt.

– Eftersom vi i ledarstaben inte var inblandade i laget förra årets så har jag, Nicola Marincic och Martin Dahlberg försökt att få spelarna att känna att det är något nytt och spännande på gång. Vi har också arbetat ganska hårt med att få spelarna att orka spela i ett högt tempo. Vi har valt att träna ganska mycket för att känna att vi som lag är väl förberedda på uppgiften vi har den här säsongen, säger Hagundas tränare Tobias Andersson.

Gävle, som slutade på åttonde plats i Allsvenskan Norra förra säsongen, vill utvecklas fysiskt det här året. En stor del av försäsongen har därför handlat om att bygga muskler.

– Vi har haft fokus på styrketräning. Vi vill bli större och starkare eftersom det är ett måste om vi i framtiden ska kunna vara med och fightas i toppen av tabellen. Och vi har redan fått bra resultat. Truppen väger tyngre i år, så nya fystränaren Lars Rosén gör ett mycket bra jobb med spelarna, säger tränare Stefan Åsbergh.


Gävles försäsong dominerades av hård fysträning för att bli tyngre och starkare årets säsong. Foto: Bildbyrån.

Två platser före Gävle i tabellen kom Järfälla, på sjätte plats. Laget orkade inte riktigt hålla uppe tempot under hela matcherna under säsongen, något som lett till ändrat upplägg på försäsongsträningen. Men till skillnad från Gävle vill laget inte bli tyngre - utan snarare lättare och kvickare.

– Ny fystränare som ändrat lite. Mer intervall, smidighet och snabbhet. Vi har prioriterat träning och matchar sparsamt på försäsongen.

Nykomlingen Team Thorengruppen SK spås göra en bra säsong av många experter, inte minst tack vare flera intressanta nyförvärv. Tränare Jan Lundqvist sammanfattar lagets försäsong så här.

– Inför Allsvenskan så har vi tränat mera försäsong, gått tidigare in i hall och haft tuffare träningsmatcher.

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna. Ny artikel inom kort.


Författare: Daniel Karlsson